De schoolvakanties beginnen en eindigen dit jaar laat in Noord-Nederland en de bekerwedstrijden en reguliere competitie starten daarom al  tijdens of kort na de zomervakantie. Weinig tijd voor een goede voorbereiding dus en omdat het hele team en de trainers onbekend zijn met het spelen in F1 en het hoofdklasse niveau  is de (lange) periode tot de zomervakantie gebruikt om elkaar te leren kennen en te wennen aan de trainers en hun aanpak.
Omdat alle spelers van het zeer succesvolle vorige F1-team overgaan naar de E-pupillen is het huidige team samengesteld uit spelers die afgelopen jaar in F2, F3, F4 of F5 voetbalden. Aangezien voetballen tegen laten we zeggen WIJC F3 heel wat anders is dan tegen bijvoorbeeld Flevoboys F1, moeten de mannen een paar stappen omhoog maken en daar zijn ze direct mee van start gegaan. Arjan heeft in zij trainingen veel aandacht gegeven aan techniek (Cock van Dijk oefeningen), passen/trappen en positiespel.  Michiel en René ondersteunen hem daarbij en geven speciale aandacht aan de keeper. Na een tiental trainingen is de progressie al duidelijk te zien. Iedereen houdt zich aan de gemaakte afspraken, waarvan op tijd komen een hele belangrijke is, tijdens de positiespelletjes gaat het niveau –en daarmee het tempo en de precisie – al omhoog en de mannen lijken er veel plezier in te hebben.
Het stijgende niveau is ook duidelijk te zien aan het spel tijdens de drie oefenwedstrijden die er sinds begin juni zijn gespeeld. De eerste was tegen JVC Dedemsvaart. Een nieuwe fusieclub die ook met een geheel nieuw team de voor hen nieuwe hoofdklasse in moet. MSC speelde duidelijk beter en kwam drie keer op voorsprong. Jammer genoeg wisten de fysiek sterkere Dedemsvaarters drie keer gelijk te maken. Al met al een prima eerste oefenpartij. De tweede wedstrijd was tegen de buren van Alcides. Ook deze pot zou in een gelijkspel eindigen. In de eerste helft was Alcides de betere ploeg, maar na de rust speelde MSC F1 een hele goede wedstrijd. Het tempo ging omhoog en er werd erg goed overgespeeld. De wedstrijd eindigde in 2-2, maar winst voor MSC was zeker op z’n plaats geweest.
Weer een paar trainingen later kwam CSV’28  uit Zwolle op bezoek. CSV’28 is een aantal jaren geleden verhuist naar de nieuwe en kinderrijke wijk Stadshage en is sindsdien enorm gegroeid, zeg maar gerust ontploft. Aan het einde van vorig seizoen hadden ze maar liefst 24 F-teams in competitie! Een enorme vijver om talentjes uit te vissen dus. De technische staf was blij met deze wedstrijd, maar eerlijk gezegd ook wel een beetje bezorgd over een goede afloop. Geheel ten onrechte zo bleek al snel. De mannen uit Stadshage waren technisch erg goed, misschien zelfs wel beter dan de onze, maar het teamspel van MSC was in één woord perfect. Goed positiespel, veel beweging, prima onderlinge coaching  en goed en op tijd overspelen zorgden uiteindelijk tot een afgetekende 5-1 overwinning. Prima gedaan mannen!!!
Nog een paar trainingen en een wedstrijd tegen F.C. Meppel op zaterdag 16 juli en de vakantie kon beginnen. De laatste training ging vanwege het zeer slechte weer (regen en storm in juli!!) jammer genoeg niet door en toen de groen-witten zich ook nog eens afmeldden voor de oefenwedstrijd betekende dit een abrupt einde van een zeer goed verlopen eerste voorbereidingsperiode. Nog een paar daagjes school  en dan is het echt vakantie. Hopelijk met mooi weer, veel leuke nieuwe vakantievriendjes en voetballen op het strand, op de camping, in het bos of gewoon lekker  thuis!!! Tot eind augustus mannen.