Na twee trainingen op het veld afgelopen week stond vandaag een oefenpot tegen VV Heerenveen op het programma. In de zaal op het Jan Bralten toernooi hadden ze al 2-0 op de broek gekregen maar dat zegt natuurlijk helemaal niets aangezien het veld een heel andere tak van sport is. VV Heerenveen was in de voorjaarscompetitie tweede geworden in de hoofdklasse dus konden we onze borst nat maken. De warming up die zij vervolgens neerzette leek nog professioneler dan de favoriete club van René ergens in Noord-Holland. Als Rotterdammer druk ik mij dan ook liever zo uit. Excuses voor alle fans.
Doordat Kai door vriend en keeper van F2, Daan Bouwman, was uitgenodigd voor een dagje shoppen en stappen in Den Haag moesten we het vandaag zonder deze kannibaal doen (Kai heeft namelijk de prettige gewoonte zijn tegenstander met huid en haar op te vreten). Luca begon de eerste 5 minuten als aanvoerder in de wissel aangezien hij nog niet vrij is van een liesblessure en we dus voorzichtig met hem willen doen. Eigenlijk was het al vanaf de eerste minuut duidelijk dat de jongens van F1 een paar maatjes te groot waren voor de sympathieke gasten uit Friesland. Zoals altijd willen wij als F1 druk zetten op de tegenstander, goed positioneel spel spelen en als team functioneren.
Onze achterhoede bestaande uit Stue (wat maakt deze keeper een geweldige ontwikkeling door!), Peter en Mads hadden de zaakjes prima voor elkaar. Peter en Mads worden per week rustiger aan de bal en daardoor komen we nog meer aan het voetballen toe. Daarnaast vergeten beide heren ook niet constant druk uit te oefenen bij balverlies en zijn voortdurend bezig hoe ze als verdedigers staan. Jason als spelbepaler daarvoor liep de gaatjes ook weer prima dicht en strooide als vanouds weer met mooie passes. Julian vulde de plek van Jason ook prima in toen hij achterin ging spelen. Ook hij werkte zich een slag in de rondte waarop een stofzuiger van Miele jaloers zou zijn.
De man die het vandaag op zijn heupen had was Hidde (in april wordt deze blonde tijger pas 8 jaar). In het begin bij F1 nog wat onwennig maar nu ontketend. Diverse dribbels zorgden continue voor gevaar en dreiging. Let wel op dat je overzicht behoudt! De tweede goal werd dan ook gemaakt door Hidde.  Spits Jeen had daarvoor al met een “Dennis Bergkamp” goal gezorgd (lobje…oei wat was tie mooi) voor de 1-0 tussenstand. Ook Jeen was continue in beweging en dit keer voor zijn tegenstander aanspeelbaar i.p.v. erachter. De 2-0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch.
De 2e helft was dan ook eenrichtingsverkeer naar de keeper van VV Heerenveen. Hierbij scoorde de kleinste man van het veld, ook wel de Messi van F1, Luca drie maal. Een goal scoorde hij zelfs met zijn hoofd. Diverse prachtige aanvallen werden niet bekroond met een goal maar dat is ook niet erg. Uiteindelijk stond er na de wedstrijd een uitslag van 5-1 op het scorebord.

Ik ben als trainer van F1 dan ook enorm trots op jullie allemaal. Stuk voor stuk spelen jullie met je hart en luisteren jullie elke training en wedstrijd dan ook weer naar die trainer die altijd wel iets te zeuren heeft. Het is een feest om jullie te trainen en te zien welke ontwikkeling jullie doormaken. De techniektraining die we iedere training 20 minuten lang doen wordt zeer geconcentreerd uitgevoerd en het resultaat zien we elke wedstrijd weer terug waar de kap en schaarbewegingen door de lucht vliegen. Dit gecombineerd met het positiespel waar we ook elke training aandacht aan besteden maakt jullie een lastig te kloppen team. Blijf dan ook SAMEN wedstrijden winnen en als maatjes de tegenstander bestrijden en dan weet ik zeker dat ik op Hidde en Julian na (die blijven nog een jaartje in de F1) jullie met een gerust hart af kan leveren aan de E-jeugd.
Met voetbalgroet,
Arjan Bosschaart