Het gehele team was compleet, dus met 10 spelers gingen we naar Steenwijk. Bij het intrappen bleek dat het team van Steenwijk uit vrij grote jongens bestond. Om 09:00 uur was de aftrap. Op doel stond Mohammed, achterin stond het vertrouwde duo Nick-Alex, met daarvoor Devlin en Alec; de aanvallers waren  Chanel en Ronaldo. Al snel bleek, dat het niet zo makkelijk ging als vorig seizoen, toen het team kampioen werd. Steenwijk zette flink druk op de verdediging, maar deze gaf geen krimp. Ronaldo kreeg een vrije kans, maar de keeper van Steenwijk deed goed zijn best. Ook Alex kreeg een schietkans, maar zijn schot werd geblokt. Ook de rebound leverde niets op. Inmiddels hadden Rick en Elias het veld betreden. MSC werd steeds verder teruggedrongen en na een foute pass op het middenveld kreeg Steenwijk een vrije schietkans, 1-0 voor Steenwijk.
Vlak hierna werd voor de rust gefloten, en kreeg het team ranja in de kleedkamer. Eddy en Menno spraken het team flink toe; er moest meer strijd worden geleverd. Alec ging keepen, en Mohammed ging voetballen op het middenveld. Voorin was er te weinig druk, dus werd Devlin als extra spits gebracht. Dit bleek achteraf een gouden keuze. Na de rust veranderde de wedstrijd volkomen. MSC ging meer naar voren voetballen, en al vrij snel viel de 1-1. Devlin ging met de bal aan de haal en wist de keeper te verschalken. Alex kreeg een bal op zijn bovenbeen en moest even van het veld af. Gelukkig zat er toverwater in de watertas, dus kon hij vrij snel daarna weer verder. Steenwijk kwam er niet meer uit, en ongeveer 5 minuten voor tijd maakte Ronaldo het fraai af, 1-2 voor MSC. Alec hield de rest van de wedstrijd zijn doel schoon, en de drie punten gingen mooi mee naar Meppel. De start van de competitie is dus prima verlopen.