Drie teams, Wolvega F6, Oldeholtpade F2 en onze jongens en meisje streden met nog drie teams die ook steeds sterker werden. Na een teleurstellende najaarscompetitie was dit toch veel leuker, winst, af en toe verlies en bloedstollende gelijkspellen. En het mooiste was F8 dat bijna altijd met een volledig team deed.
En dat was de laatste wedstrijd weer het geval tegen hekkensluiter Giethoorn: In de eerste helft had keeper Sieb niet veel te doen, maar wat hij deed dat deed hij goed! Gelukkig brak Stan, die steeds sneller is gaan rennen en daardoor de laatste wedstrijden heel wat gaten dicht loopt om tegenstanders de bal af te pakken, de spanning al snel door te scoren.  Als snelde volgde Bram W, een van onze vaste schutters, na een prachtige solo, dus het was vlot 2-0. Hierna volgde verzorgd spel; Nadine pakt heel wat ballen van de tegenstanders af, Joep zagen we een aantal prachtige passes afleveren, Nout stond zijn mannetje in de verdediging en vond het maar verontrustend toen hij gewisseld werd en Jort  en Bram J zagen we overal op het veld jagen, passen en het spel naar voren verplaatsen. Daardoor kreeg topscorer Joey al snel de kans op doelpunt 3 en 4 en dat ging nog een tijd door in de tweede helft. Maar ook Giethoorn kwam er af en toe toch door, maar ook zelf benoemd verdediger Ruben bewaakte het fort trouw en als het hem te heet onder de voeten werd ging de bal professioneel over de zijlijn. Hij stond zoals veel vaker de tweede helft op keep en kreeg het tot de penalty’s erg rustig, ook al omdat Sieb veel diepte in het spel bracht en daardoor Giethoorn in de verdediging drukte. De uiteindelijk score van 7-0 was minder van belang; we waren het erover eens dat eigenlijk Giethoorn er te bekaaid vanaf kwam want ze boden kranig verzet!

De foto’s over huldiging en het feest spreken voor zich, het was een gezellige boel. Mooiste vraag van de avond: “Ade, zijn wij nu het beste F team van Meppel?”. Wat mij betreft wel!!

Tenslotte: alle ouders, grootouders, broers en zussen, MSC bestuurders en andere toeschouwers die van heinde en verre (echt!)  zijn komen kijken, hartstikke bedankt dat jullie er waren. Ik denk dat onze kerels en meisje dit niet snel zullen vergeten.

Rodney Copier en Ade Hoekstra