Vanzelfsprekend hoopt iedereen dat Heerenveen ook eenvoudig zou gaan winnen. Precies op tijd liep de MSC-delegatie de tribune op. Het Friese Volkslied werd ingezet en rondom ons werd uit volle borst meegezongen. We hadden prima plekken en de wedstrijd kon beginnen.
De mannen waren in eerste instantie niet echt onder de indruk van het geboden spel. Zowel Heerenveen als ADO Den Haag lieten niet de pressing zien die MSC F1 zo kenmerkt. Druk zetten op de bal was er niet bij en het was allemaal wat voorzichtigjes. Heereveen wilde geen risico’s nemen en ADO leek graag met een punt in de tas naar de Hofstad terug te willen reizen. Toen ook nog eens smaakmaker Assaiddi vroegtijdig werd gewisseld leek het een saaie voebalavond te worden. Gelukkig dachten met name Narsing en Dost daar anders over. Gezamenlijk zorgen de voor vier doelpunten. ADO kon niet scoren, 4-0 was dus de eindstand.
Daarmee was deze topdag nog niet ten einde. Tijdens een drankje in de business lounge toverde Guido kaarten voor het spelershome uit zijn binnenzak. Gewapend met kingsize bierviltjes en een pen stormden de mannen het spelershome in. Eerst maar eens met Heerenveen linksback Michel Breuer op de foto, daarna op jacht naar handtekeningen. Na het spelershome was de inpandige “discotheek” aan de beurt. De voetjes gingen nog even van de vloer en er werd een ouderwetse pogo uitgevoerd. Vreemd genoeg kregen de mannen geen gezelschap op de dansvloer. Ze waren nog wel zo enthousiast.
In de auto terug werd de kans dat één of meerdere van onze toppers ooit zelf in Heerenvee 1 zal/zullen spelen besproken. Als de uitgesproken verwachtingen gaan uitkomen, dan zou ik deze foto’s maar bewaren als ik u was. Want daarop staan dan 9 van de 11 basisspelers van Heerenveen 1 van het seizoen 2024-2025!!