Vandaag een nieuwe kans om het tot nu toe geleerde op de trainingen in praktijk te brengen. Romée en Demi waren vandaag afwezig maar onze nieuwe “aankoop” van de F4, Dana, was wel van de partij. Zoals te verwachten was had FCMeppel het betere van het spel. Je kon zien dat zij al vanaf het begin van het seizoen met elkaar gevoetbald hebben want zij konden elkaar makkelijker vinden. De meisjes van MSC daarentegen waren soms zoekende naar hun positie. Moet ik nu wel mee naar voren gaan of bij het meisje blijven??, aan welke kant sta ik te dekken??, wie loopt er vrij?? Kortom er is nog veel te leren en ondanks dat MSC de nodige kansen heeft, waarvan 2 van heel dichtbij die de keepster in een reflex weet tegen te houden, is het geen schande dat FCMeppel bij rust een 4 – 0 voorsprong heeft.

Na rust komt MSC beter uit de startblokken en weet de achterstand te verkleinen tot 2 – 4 door doelpunten van Danique ( lucky afstandsschot??) en via een goede aanval afgerond op snelheid door Karlijn. Daarna is de koek op aan MSC-zijde en trekt FCMeppel de wedstrijd weer naar zich toe. Ondanks dat keepster Nadine het druk genoeg had met de FCMeppel aanvallers moest zij toch gewisseld worden omdat zij het zo koud had en nam Thirza de laatste minuten haar taak over. Ondanks goede reddingen van Nadine en Thirza kon niet voorkomen worden dat de tegenstander met een ruime overwinning van het veld stapte: 2 – 10.

Niet het resultaat was vandaag belangrijk maar wel hoe te handelen op de verschillende posities. Zaterdag wacht de eerste wedstrijd voor het “echie”. Thuis wordt om 10.15 uur gespeeld tegen Tollebeek ME1.