Langs de route is veel te beleven… en er kan op dinsdag meegedaan worden aan een quiz met vragen over de route. Er zijn hiermee enkele prijsjes te verdienen. Op sportpark Ezinge wordt het vrijwilligerswerk gedaan door de 4 verenigingen die op sportpark Ezinge hun sport uitoefenen. Natuurlijk is het fietsen door de omgeving van Meppel het belangrijkste tijdens deze dagen. Tevens bestaat de mogelijkheid om in de kantine van MSC te dineren. (wel opgeven voor 11.00 uur) Op de middagen en avonden zijn er echter ook allerlei activiteiten in en om de tent die op de parkeerplaats staat bij de kantine van Alcides. Het programma waaraan u kunt deelnemen of een kijkje kunt nemen is als volgt:

 

Maandagavond : 19.30 uur officiële opening om 19.30 uur bij Alcides, daarna optreden van de het Drents Jeugdorkest.

Dinsdagmiddag : 12.00 uur een braderie van o.a. Drentse Streekgoedprodukten, Fair trade produkten, de bijenvereniging, poppenmaken, sieraden, quilten, schilderijen, molen de Weert,  enz.

Dinsdagavond: 19.30 een optreden van de Meppeler Muiters.

Woensdagmiddag : 13.00 uur  Roadshow, reclamekaravaan

Woensdagavond : 19.30 uur Grootse Bingo met geldprijzen

Donderdagavond : Optreden Koos Panneman in concert.

Op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond klaverjassen in de kantine van Alcides. Aanvang 19.30 uur. Voor iedereen toegankelijk.

Al met al de moeite waard om eens langs te komen en/of deel te nemen.