Beste MSC’ers,

Het jaar 2018 loopt ten einde. De dagen worden almaar korter. Kerstbomen vinden her en der onderdak. Feestmaaltijden worden voorbereid, eindejaarspresentjes verspreid, de laatste voetbalwedstrijden gespeeld. Zaalvoetbaltoernooien verdringen voor heel even het veldvoetbal naar de achtergrond, de Top2000 werpt zijn schaduw vooruit. Nee het is overduidelijk: het is bijna kerst en het jaar loopt ten einde.

Tijd voor een korte terugblik. We kunnen in ieder geval constateren dat de vereniging volop leeft. Op allerlei fronten zijn er ontwikkelingen die daar aan bijdragen. Op het sportieve vlak was voor MSC-Amslod Zaterdag 1 dat via de nacompetitie promoveerde naar de 4e klasse, 2018 natuurlijk een topjaar! Net als voor de JO15-1 die het kampioenschap veroverde in de Hoofdklasse en zo promotie afdwong naar de divisie. En natuurlijk ook alle andere kampioenschappen van MSC-teams in de voor- en najaarscompetitie. Organisatorisch zijn er behoorlijke stappen gezet. De vrijwilligers die wekelijks de MSC Klussenclub vormen zorgen er samen met de mannen van Oranjeborg voor dat onze accommodatie er prima bijligt. Natuurlijk zijn er ook op dit gebied nog wensen, maar alle goede dingen komen langzaam moeten we maar denken.

Ook dit jaar heeft OPA, de Oud Papier Actie van MSC, bewezen ongelofelijk belangrijk te zijn voor de vereniging. Wat deze club met oud papier financieel binnen hengelt en investeert in onze vereniging is ongelofelijk. Echt, ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat iedereen zich zo’n OPA zou wensen.

Tja en wanneer je in de laatste maand van het jaar terugblikt, dan ontkom je er niet aan om bij verdrietige dingen stil te staan. Het hoort er bij. Lief en leed. Als MSC hebben we in 2018 ook weer afscheid moeten nemen van bekenden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Roel Schoelink en de onlangs overleden Bart Padding. En natuurlijk hebben we ook een aantal mensen in onze vereniging die ernstig ziek zijn. Damion, Klaas & Klaas, Harrie, Joke. Allemaal MSC-bekenden die knokken voor een beetje toekomst. De een met een ander perspectief dan de ander. Ik wil hen vanaf deze plaats in ieder geval heel veel kracht.

Ja en dan het nieuwe jaar. Wat gaat dat brengen? Het is altijd mooi om op sportief gebied in een glazen bol te kijken. Gaat onze eerste zondagselectie nog een rol van betekenis spelen in de strijd om het kampioenschap in de zondag Hoofdklasse? Weet Zaterdag 1 zich veilig te spelen en houdt Vrouwen 1 het vol om bovenin de 5e klasse mee te draaien? Promoveert JO19-1 naar de Hoofdklasse, wordt JO17-1 kampioen in de Hoofdklasse en weet JO15-1 het tij nog te keren en niet te degraderen naar de Hoofdklasse. En hoe gaan alle andere MSC-teams om met sportief succes maar ook verlies? We zullen het zien.

Onderwerpen die in 2019 zeker aan bod gaan komen zijn samenwerking met de andere voetbalverenigingen in Meppel, duurzaamheid, de renovatie van ons hoofdveld en ook het landelijk samenvoegen van het zaterdag- en zondagvoetbal en de kansen die dit MSC biedt. Het nieuwe jaar vraagt van ons allemaal weer veel inzet. Ik hoop dat dit met net zoveel enthousiasme gebeurt als in 2018. Samen is ook in het nieuwe jaar het sleutelwoord in onze vereniging. Johan Cruyff zei het al eens: alleen loop je harder, samen kom je verder. Laten wij die gedachte vasthouden.

Ik wens namens het bestuur van MSC-Amslod iedereen hele fijne feestdagen, een sportief en vooral gezond nieuw jaar. Tot op de nieuwjaarsreceptie op zondag 6 januari 2019 vanaf 15.00 uur in ons clubhuis!

Arjan Jonkers,

voorzitter MSC-Amslod