Op donderdag 18 oktober werd er ’s morgens nog eenmaal getraind. Na de pauze werden de finales bij het penalty-schieten en bij de shoot-out gehouden. De E-pupillen Stefan Scholing, Stan Gruppen en Sven Kist werden de nummers één, twee en drie bij de penalty-bokaal. Bij de C/D-junioren waren dat: Allard Kuik (1), Sven Lofferts (2) en Jille Ganzinga (3). Rik Beens werd winnaar bij de shoot-out (E). Nummer twee werd Ryan Luyckx en Daan Kouters werd nummer 3. Bij de C/D categorie werd Yannick Kakassa eerste, Calvin Snijder tweede en Gijs Stokvis derde.
Na de lunch werd gestart met het vier tegen vier voetbal met vaste teams. Na de pauze werd het WK voetbal afgesloten met de finalewedstrijden. Deze vonden plaats op het hoofdveld van MSC-Antaris en werden voorafgegaan door het spelen van de volksliederen.
Omstreeks vier uur ’s middags werden de voetbaldagen van de KNVB afgesloten met de prijsuitreiking in de kantine van MSC. De deelnemers hadden eerder al een Nike voetbaltenue gekregen en gingen ook naar huis met een mooie bal. Tevens kregen de voetballers een certificaat met hun teamfoto erop.
Eddy Kuik bedankte namens de KNVB voetbalvereniging MSC-Antaris voor de prettige samenwerking gedurende deze drie dagen. Bloemen waren er tot slot nog voor de talrijke vrijwilligers die ondermeer het hele kantinegebeuren op zich namen. Bravo voor deze mensen!
Ouders en spelers kregen ook nog informatie mee over de komende voetbalweken (2008) van de KNVB op sportpark Meerkamp in Havelte. Deze zullen worden gehouden in de zomervakantie. En wat de voetbaldriedaagse bij MSC betreft: ook volgend jaar wordt deze activiteit weer georganiseerd.

Roel Kalsbeek

Kijk in de Fotogalerij op deze website voor de foto’s van Kees Veelo van de KNVB Voetbaldagen