Ron Wielhouwer was er bij en maakte mooie plaatjes.

Verslag Ruud Swaak:

De tweede helft van het seizoen is eindelijk begonnen voor D1 afgelopen zaterdag 13 maart.

Om 9u stond direct de kraker tegen de buren FC Meppel D1 waar in de heenwedstrijd nog 2-2 op het scorebord verscheen.

De ploeg van trainers Pim Donker en Gregory Wismeijer, die volgend jaar bij MSC actief zullen zijn, is een zeer sterk voetballend team met veel potentie! Dit bleek ook wel in de eerste helft want toen had FCM een licht overwicht tot de 16. Eén keer een gevaarlijke uitbraak die vak-kundig door keeper Sam werd gepakt. Ook MSC had slechts één grote kans die naast werd geschoten.

In de rust werd rustig verteld hoe we de winst konden pakken en met veel elan begonnen de D1 boys de tweede helft. Ouderwets begonnen de combinaties weer te lopen en verdedigend gingen we de duels weer scherp aan. Op het middenveld heerste Jari Mooij als een veldheer en halverwege kwam de bal via Mels bij Denzel die met een mooie lob de keeper van FCM verschalkte: 1-0! De ban was gebroken en FCM was het tikkie nog niet te boven of een prachtige combinatie met one-touch-football kon alléén in het strafschopgebied worden gestopt door de FC met een noodzakelijke overtreding: strafschop genomen en gescoord door Mels.

Na de 2-0 kregen we steeds meer ruimte voorin, FCM probeerde de aansluitingstreffer te forceren maar kon geen vuist meer maken. Uit een strakke corner van Ruben scoorde uitblinker Jari de 3-0!!

Hierna was de wedstrijd gespeeld en de uitstekende leidsman en B1 speler Jille Ganzinga floot af, blijdschap bij de D1 mannuh en na het handjes schudden met de vriendjes die bij Meppel spelen hadden we nog een kleine nabespreking onder de douche waarbij Rens een wel-gemeende schouderklop van het team en begeleiding kreeg.

We bedanken FC Meppel D1 voor de sportieve wedstrijd en wensen volgend jaar Pim en Gregory veel plezier en succes bij ons!!