Het  virtueel op de 3e plaats staande Germanicus was gelijk een pittige testcase. De heenwedstrijd in Coevorden was  vrijwel kansloos met 1-3 verloren.
Al snel bleek dat C1 fysiek goed kon meekomen vergeleken met de wedstrijd in september. Met name Chris Elpenhof, Guido Meeuwis en Bart Meijer hebben aan kracht gewonnen.

MSC C1 had in de 1e helft een licht overwicht wat resulteerde in de 1-0 door een goed doorzettende Chris Elpenhof na een fraaie dieptepass van Rein Schaafsma. Een verdiende voorsprong.

Tegen het eind vd 1e helft brak de goede spits van Germanicus (die nummer 14) door de defensie welke alleen via een overtreding in het strafschopgebied van een doelpunt kon worden afgehouden. De toegekende strafschop werd echter katachtig door de goedspelende doelman Ewout Knol uit het doel gewerkt. Wat er zich daarna afspeelde blijft onduidelijk. Op het oog verdween de bal achter de doellijn waarna Germanicus de bal opnieuw inbracht en scoorde. De scheidsrechter kende echter een corner toe.De emoties liepen daarna bij de tegenstander “enigszins” op.

Na de thee een sportief strijdend Germanicus dat MSC C1 naar achteren drong. De nummer 14 scoorde snel de 1-1 en MSC leek het nog moeilijk te krijgen. Tanalepy bleef C1 naar voren coachen om vooral de bal niet in het bezit te laten zijn van de gevaarlijke spitsen van Germanicus. Kansen voor MSC kwamen er danook. Bart Meijer rondde een snelle counter fraai af :2-1!  Ewout Knol hield met een aantal knappe reddingen zijn doel schoon en Mark Lakerveld bleef geconcentreerd zijn verdedigers corrigeren. Germanicus leek moegestreden. Faysal Baki maakte in de slotfase het feest compleet: 3-1.
Een verdiende overwinning, gezien het beeld over de gehele wedstrijd. Heerlijk,om zo de 2e helft van het seizoen te beginnen; klasse mannen!

Nog een dankwoord aan Wim v Keulen,  namens C1 en haar supporters, voor de werkzaamheden in kantine en kleedkamers etc.