De start van de competitie in de hoofdklasse is twee weken eerder dan gebruikelijk, namelijk in het weekeinde van 20 en 21 augustus. De nieuwe landelijke tweede divisie en de topklassen starten een week eerder. Die competities bestaan uit achttien clubs. Vanaf de eerste klasse wordt net als de voorgaande jaren in het eerste weekeinde van september begonnen.

Andere opzet
De competitieopzet ziet er volgend seizoen anders uit. Onder de eerste divisie komt een landelijke (of tweede divisie) met de veertien beste amateurclubs en en vier beloftenteams van de profs. Daaronder komen twee topklassen, één op zaterdag en één op zondag. Die worden uitgebreid naar achttien clubs en in totaal gaan er zes beloftenteams in spelen.

Vier hoofdklassen
De zes hoofdklassen gaan terug naar vier, twee op zaterdag en twee op zondag. Net zoals de voorgaande jaren promoveren de kampioenen van de eerste klassen en naar de hoofdklassen. Het aantal clubs dat zich via de nacompetitie tussen de hoofdklasse en de eerste klasse plaatst voor de hoofdklassen gaat op zaterdag van zes naar drie en op zondag van nu zes naar straks twee.