Voorzitter Henk Veenema stond aan het begin van de extra leden vergadering stil bij het overlijden van Jan de Boer. De oud-penningmeester overleed vorige week. Na de korte herdenking stond de vergadering in het teken van de op handen zijnde renovatie van sportpark Ezinge en de gevolgen voor MSC. Veenema maakte vooraf complimenten aan de gemeente en iedereen die bij de herinrichting van sportpark Ezinge betrokken is en is geweest. ‘In de nieuwjaarsreceptie heb ik me kritisch uitgelaten over de voortgang van de plannen. Daarna is alles in een stroomversnelling gekomen en is er door iedereen snel doorgepakt en dat was ook bittere noodzaak.’
Veenema lichtte de vijftig aanwezigen in over de plannen. MSC krijgt in het nieuwe seizoen de beschikking over een kunstgrasveld en een extra natuurgrasveld. De voorzitter maakte de leden ook duidelijk waarom er niet voor de aanleg van kunstgras op het hoofdveld is gekozen. Belangrijkste reden daarvoor is een sportieve reden. ‘Sportief gezien bevoordeel je jezelf wanneer je alle thuiswedstrijden op kunstgras voetbalt, maar verreweg de meeste uitwedstrijden speel je op natuurgras waardoor het voordeel vervalt. Verder weten we dat veel spelers uitwijken naar verenigingen waar op natuurgras wordt gespeeld en dat verenigingen worden gemeden waar op kunstgras wordt gespeeld’, zei Veenema die ook blij is dat alle velden, dus ook het hoofdveld, goede veldverlichting krijgen.
MSC hoopt aan het begin van het nieuwe seizoen ook de beschikking te hebben over nieuwe kleedkamers. ‘Al in een eerder stadium is het besluit genomen dat er geld beschikbaar is voor de bouw van nieuwe kleedkamers op Ezinge. Voor MSC ligt er een bedrag van 145.000 euro klaar voor de bouw van twee nieuwe kleedgebouwen. Wij gaan echter voor vier nieuwe kleedkamers. De groei van het meisjes- en damesvoetbal bij MSC vraagt, in verband met privacy, namelijk om meer ruimte.’ Of de 145.000 euro toereikend is voor vier nieuwe kleedkamers is maar de vraag. ‘Maar we gaan er wel voor. Als we met zijn allen de schouders eronder zetten en met enige zelfwerkzaamheid geld terug kunnen verdienen gaat het zeker lukken’, aldus bestuurslid Frank Steenhuisen.
Mevrouw Gommans vroeg aan het bestuur hoe de fietssituatie veiliger gemaakt kon worden en of daar in de herinrichting van Ezinge ook rekening mee was gehouden. Namens het bestuur beantwoordde Frank Steenhuisen die vraag. ‘De situatie blijft nog even zoals het is. Het hek aan het einde van het hoofdveld blijft dus gesloten omdat dit de veiligheid voor het clubhuis ten goede komt.’ Steenhuisen vertelde dat de gemeente volgend jaar de hele infrastructuur op Ezinge onder handen neemt. Dat gebeurt wanneer de scholencampus wordt gebouwd. Tot die tijd is het nog even behelpen en is de meest veilige situatie voor fietsers, met name uit de Oosterboer, om via de Leliestraat richting het station te rijden en daarna via GS Meppel ‘naar achteren op Ezinge’. Dan worden de gevaarlijke verkeerssituaties ter hoogte van de accommodatie van Alcides vermeden.
In de vergadering werd ook nog stilgestaan bij de naderende start van het jubileum. Namens de jubileumcommissie liet Arjan Jonkers weten dat de start op 10 april 2009 zeker ‘sportief en spraakmakend’ gaat worden. ‘De aftrap wordt ’s middags om 16.00 uur in het bijzijn van leden, donateurs en andere MSC-sympatisanten op spraakmakende wijze gegeven in de omgeving van de watertoren, de plaats waar MSC bijna honderd jaar geleden de eerste wedstrijden speelde. Daarna is er in het centrum van Meppel een sportieve manifestatie. ’s Avonds gaan we verder met een Meezingfestival in de vorm van een kroegentocht.