Voor de dames van M.S.C. is er geen prijs meer te halen, maar voor AVC loert het kampioenschap van de 2de klasse. Bij punt verlies van Angelslo en winst van AVC zelf, dan zou de titel zelfs al binnengehaald kunnen worden.
Maar MSC was niet van plan om de 3 punten in Sexbierum achter te laten. Wat we niet vooraf wisten, maar de wind zou deze wedstrijd zeker beïnvloeden.
De eerste helft ging gelijk op, beiden teams kregen wat kleine kansjes en waren zeker aan elkaar gewaagd. In de 30ste minuut kreeg Michelle Boekweg de bal aangespeeld en nam de bal goed mee en haalde hard uit, maar de keepster AVC redde knap. Iets later behoede Grietje ten Hoor M.S.C. van een achterstand, door dat de aanvalsters van AVC vrij vaak wisselde van positie, waren de dames van M.S.C. even een speelster uit het oog verloren. Deze kwam dan ook oog in oog te staan met Grietje, maar het schot van de speelster van AVC werd netjes gekeerd door Grietje.
Het zag er naar uit dat we zouden gaan rusten met een 0-0 stand. Maar uit een aanval van AVC werd door onoplettendheid van Marieke Zijlstra gescoord. Marieke liet vrij makkelijk haar tegenstander zo uit de rug lopen en die kon vrij makkelijk scoren.
Na de thee hadden de dames van M.S.C. de wind tegen. In de vierde minuut kregen we dan ook een rare goal tegen. De aanvalster van AVC stond zo wat op de achterlijn met de bal, en schot op het doel van M.S.C.. Grietje stond bij de eerste paal, maar toch ging de bal er in. Dit was dus even een domper, en de dames van M.S.C. waren dan ook even van slag, want binnen 10 minuten liepen de dames van AVC uit naar 4-0. Drie van de vier doelpunten vielen door persoonlijke fouten.
In de 15 minuut scoorde M.S.C. Antaris tegen, uit een goed lopende aanval. Laatste vrouw Nanne Jans onderschepte de bal en paste de bal op Joyce Bloemert, deze speelde Michelle Boekweg aan die vrij door kon lopen naar de goal van AVC. Michelle faalde niet en scoorde de 4-1. Maar 2 minuten later werd er door een snelle en goed opgezette aanval van AVC de 5-1 gescoord. M.S.C. knokte voor elke meter om de scoren niet hoger op te laten lopen, dit lukte redelijk tot in de 35ste minuut. Uit een ingooi van M.S.C., die zo werd ingeleverd bij een speelster van AVC, die zo door kon lopen en de 6-1 op het bord kon schrijven. In de laatste 10 minuten scoorde M.S.C. Antaris  nog twee keer door doelpunten van Michelle Boekweg. De eindstand 6-3 was een beetje geflatteerd, maar dat de 3 punten in Sexbierum bleven was wel terecht. De dames van AVC moeten in de laatste 3 wedstrijden 1 punt pakken om de titel te pakken in de tweede klasse, dit gaat ook zeker gebeuren. Ook voor M.S.C. Antaris staan er nog 3 wedstrijden op het programma, en aankomend weekend is dat thuis eerst tegen Helpman uit Groningen.