De realiteit bleek wat weerbarstiger. Justus kreeg te maken met een terugslag en moest verstel laten gaan en op zaterdagochtend bleek dat zowel Joost als Yves ziek waren. Beide laatste mannen begonnen wel in de basis, net als Willem en Ticho. Joost probeerde het – en speelde ook prima – maar na 12 minuten bleek al dat het echt niet ging. Jason (MSC JO15-2) kwam hem vervangen, waardoor de opstelling weer eens moest worden gewijzigd. Willem zakte van 6 naar 3. Patrick nam zijn plek over en Jason speelde op 8, de positie van Patrick.

Overigens stond het toen al 1-2 voor MSC. De mannen waren namelijk prima aan de wedstrijd begonnen. Na 38 seconden was er al een levensgrote kans voor Maarten en na 2 minuten was het raak. Ticho kwam goed door over links en speelde Maarten in, die Patrick een niet te missen kans op de 0-1 bood. Patrick benutte deze kans gretig en de voorsprong was een feit. Een minuut later stond het al 0-2. Weer via een goede aanval over links, waarbij Tich de bal voorgeeft, Yves iets te slap inschiet en Maarten attent de rebound benut. 0-2 binnen 5 minuten, lekker! Niets aan het handje dus, totdat foutief uitverdedigen van MSC de aanval FC Wolvega een niet te missen kans biedt. Totaal onnodig wordt het dus ook al weer snel 1-2.

Hierdoor sluipt er wat onrust en onzekerheid in het spel van MSC. FC. Wolvega weet zich echter zelf geen kansen uit te spelen en kan hiervan dus niet profiteren. MSC blijft de beter ploeg, maar kan tot de rust niet meer echt gevaarlijk worden. Nadat de mannen in de kleedkamer weer op scherp zijn gezet, beginnen ze weer zeer alert aan de tweede helft. In de derde minuut wordt het 1-3. Hidde is attent bij een ingooi en gooit de bal snel en goed naar Jason, die daardoor vrije baan naar de goal heeft. De speler van MSC JO15-2 houdt het overzicht en tikt de 1-3 keurig tussen de keeper en de paal in de korte hoek, prima gedaan!

Jason was niet de enige C-junior in het veld. Senna, speler van JO15-1, stond zelfs in de basis en deed dat ook prima. Als rechtsback stond hij meer dan zijn mannetje. Hij schakelde zijn tegenstander zonder al te veel problemen uit en veroverde veel ballen. In de voorzetting kan het dan nog wel iets beter, maar ook hij speelde dus prima en verdient alle complimenten.

Kort voordat MSC de 1-4 zal scoren wordt het nog wel één keer gevaarlijk voor het doel van Jarne, ook dit keer door slordig uitverdedigen. Er ontstaat een ouderwetse scrimmage voor het MSC-doel. Jarne keert het eerste schot goed, waarna Willem op de doellijn twee keer een inzet van FC Wolvega weet te keren. Even daarna komt FC Wolvega dan overigens al geheel terecht met 10 man op het veld te staan, nadat de spits van de paars-witten Willem bij z’n keel had gepakt en daarna wegduwde.

In de 13e minuut na rust is de accu van de zieke Yves echt leeg en moet hij van het veld. Yves was vandaag dus niet fit en kon daardoor niet zijn gebruikelijk spel laten zien. Maar dat hij een prima voetballer is weten we allemaal en wij niet alleen. Yves is namelijk door PEC Zwolle uitgenodigd om in de komende weken een stage te doorlopen. Yves zal meerdere keren meetrainen en aan het einde van de stage een wedstrijd meespelen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij het erg goed zal doen. Veel succes Yves!

Na de wissel neemt Maarten neemt de plek van Yves op 7 over en invaller Stefano komt in de punt van de aanval te staan. Al snel is het dan weer raak voor MSC. In de 15e minuut na rust maakt Ticho, na een prima bal achter hun laatste lijn door Hidde, de 1-4. Daarna volgt er nog een aantal goede kansen en mogelijkheden, maar tot scoren komen we niet meer. Kort voor tijd komt nog wel de tweede speler van MSC JO15-2 in het veld. Ticho geeft aan kramp te hebben en niet meer verder te kunnen. Hij wordt vervangen door Jeen Brand, die daarmee zijn debuut in JO17-1 maakt.

Door deze wissel was de bank leeg. Dat betekende voor Willem dat hij de 80 minuten vol moest maken. Nauwelijks getraind en de pijn verbijtend deed hij dat knap. We kunnen dan ook wel zeggen dat hij weer (bijna) helemaal terug is, waardoor de as van MSC JO17-1 weer een stuk sterker is geworden. Hopelijk zijn Joost en Yves zaterdag weer 100% gezond en kunnen ook Justus en Vincent een ½ wedstrijd spelen. Dan is alleen het wachten nog op Koen, om op volle sterkte te komen. Er lijkt dus licht te komen aan het einde van de “blessure-tunnel”. Komende zaterdag gaan we naar Assen om tegen Achilles 1894 JO17-2 te spelen. De week daarna staat de thuiswedstrijd tegen koploper WVF JO17-1 op de rol.