De eerste helft werd gekenmerkt door een nogal rommelig spelbeeld, maar MSC kwam in de zesde minuut wel op voorsprong. Een schot van Kaj van Duuren werd nog door de OJC-goalie gekeerd, maar Camiel Fidom was er als de kippen bij om de rebound alsnog tot 0-1 te promoveren. In de 18e minuut leidde balverlies van Robert Schonewille op het middenveld de gelijkmaker in. Het was Thijs van der Velden die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied langs MSC-keeper Marc Holterman krulde. In het restant van de eerste helft was er vooral heel veel strijd. Vlak voor de pauze kregen de Meppelers nog twee kleine mogelijkheden, maar de 1-2 bleef uit.

MSC begon ook goed aan de tweede helft en domineerde in het eerste kwartier. Onder anderen Marcel Linthorst en Camiel Fidom kregen kansen om het veldoverwicht in goals uit te drukken, maar het was het deze zondag allemaal net niet voor de Meppelers. Kort samengevat zorgde MSC voor heel dreiging, maar was er te weinig rendement. OJC kreeg na rust ook een goede kans op een tweede treffer, maar keeper Holterman voorkwam die met een geweldige reflex op de doellijn.