Door de prima tweede plek die MSC E2 in die najaarscompetitie heeft weten te behalen, zijn de jongens nu ingedeeld in een zwaardere competitie.
Met deze kennis vooraf werd om 11.15 uur afgetrapt op ons sportpark. Er waaide een harde ijzige wind schuin over het veld die de gevoelstemperatuur tot onder het vriespunt bracht. Gelukkig bracht de wedstrijd veel strijd en inzet en konden de supporters zich warmen (spreekwoordelijk, dat is dan wel weer jammer) aan de wedstrijd. De eerste minuten van de wedstrijd leverden direct enkele kansjes op voor MSC. Toch werd het in de vierde minuut al 0 – 1 en stond MSC tegen een achterstand aan te kijken. Een aantal spelers verzaakte om mandekking/rugdekking te geven en zo kon het dat meerdere spelers van Vitesse vrij opdoken voor Jarne. Hij was kansloos. De jongens van MSC lieten zich door deze vroege tegengoal niet uit het veld slaan en zochten de aanval op. Na een korte tijd leverde dat een grote kans op. Na mooi samenspel tussen Maarten en Patrick (nieuwe speler, overgekomen van andere club), schoot laatst genoemde net naast. De wedstrijd ging gelijk op en de spanning nam alleen maar toe. In de 10e minuut wist Belmin Maarten met een diepe bal te bereiken. Maarten zette goed door en zijn voorzet werd door Patrick mooi ingeschoten: 1 – 1. Hierna ging het spel weer op en neer. Vanaf de 15e minuut was het beste van het spel voor Vitesse en dat resulteerde in een heel aantal corners achter elkaar. Uiteindelijk viel de bal toch achter Jarne en stond MSC opnieuw op een achterstand: 1 – 2. MSC probeerde onder de druk uit te komen. Met enkele uitvallen lukte dat ook en bijna werd het gelijk. MSC had pech. Een bekeken schot van Belmin sprong via de binnenkant van de paal terug het veld in. En zoals zo vaak in het voetbal viel de goal wel aan de andere kant. Een corner werd mooi in de goal gedraaid (de wind hielp hierbij ook een handje mee) en keek MSC tegen een achterstand van 1 – 3 aan. Gezien het spelbeeld onterecht. Opnieuw zochten de spelers van MSC de aanval en dat leverde een corner op. Deze werd prachtig ingekopt door Belmin en zo stond het vlak voor rust 2 – 3. De tweede helft liet een heel gretig MSC zien dat verwoed op jacht ging naar de gelijkmaker Ook Vitesse wilde graag winnen en zo werd het een wedstrijd die op en neer ging en over en weer kansen opleverde. Gelukkig stond de verdediging met Kees, Wisse en Lars oplettend te spelen. Het middenveld met Stan, Robbert en Patrick liet niet over zich lopen en ondersteunde regelmatig de aanvallers Belmin, Daan en Maarten. De meeste kansen kwamen in deze periode voor MSC. En in de 9e minuut van de tweede helft werd het verdiend gelijk door een treffer van Robbert.
Daarna regende het corners voor MSC, maar het lukte de spelers niet om de bal achter de doelman van Vitesse te plaatsen. Toen dat uiteindelijk wel lukte, werd de goal afgekeurd, omdat de keeper geblesseerd op de grond lag. Tegen het eind van de wedstrijd kwam Vitesse nog een aantal keren heel dicht bij de winnende treffer, maar Jarne keepte fantastisch en het zat ook mee toen een niet te missen kans voor Vitesse toch gemist werd.
De eindstand werd 3 – 3. Een prima prestatie jongens, ga zo door !!