Ook de tweede dag (zaterdag 22 mei) van het Ernst Steinhaus Toernooi is over het algemeen prima verlopen. Met iets minder mooi weer dan donderdag kwamen de vele teams aan op Sportpark Ezinge. Deze toernooidag stond geheel in het teken van de C-junioren en D-pupillen. Ook nu waren er slechts enkele afzeggingen en deden er toch ook nu weer rond de 30 verschillende teams mee, niet alleen uit Meppel en omgeving maar ook ver daarbuiten. Zo vaardigde Go Ahead Eagles uit Deventer een C1-team en Grün Weiss uit het Duitse Wilsum ook een C1-team af.
Na de opening door toernooivoorzitter Herry Huberts en Ernst Steinhaus zelf begonnen de teams met hun eerste wedstrijden. Na de poulewedstrijden werden er kruisfinales gespeeld. Aan het einde van de dag waren er uiteindelijk vier grote winnaars. Dat waren d’Olde Veste D1 (Topklasse), Flevo Boys D3 (Sterklasse), Go Ahead Eagles C1 (Topklasse) en Zwaagwesteinde C1 (Sterklasse).
Naast de officiële wedstrijden waren er op het terrein van de plaatselijke atletiekvereniging ook weer allerlei activiteiten georganiseerd. Alle spelen waren op voetbal gericht en werden druk bezocht door alle teams in de tijd dat ze even niks te doen hadden.
Aan het eind van de dag werden er vele prijzen vergeven. Allereerst werd de uitslag van de verloting bekendgemaakt. De hoofdprijs (een geheel verzorgde voetbalreis naar Engeland voor twee personen) ging naar een inwoner van Alkmaar. Hierna volgde het eerste deel van een optreden van De Dikdakkers. Deze twee heren maken iedereen nu al warm voor het aankomende Europees Kampioenschap voetbal in Portugal met vele oranjeliederen. Tussen de nummers van dit duo door werden de prijzen aan de teams uitgereikt.
Al met al kijkt de toernooicommissie zeer tevreden terug op de beide dagen van het Ernst Steinhaus Toernooi. Uiteraard waren er wel degelijk punten die verbeterd dienen te worden, maar voor een toernooi dat voor het eerst georganiseerd wordt, kan de commissie tevreden zijn.
De commissie wil een speciaal dankwoord richten aan de vele vrijwilligers die voor haar klaar stonden. Zonder jullie was het soepele verloop van dit toernooi echt onmogelijk geweest.
M.S.C.-Datell dankt op haar beurt de toernooicommissie voor de vele inspanningen die zij geleverd heeft aan dit toernooi en hoopt dat het toernooi volgend jaar (op 5 mei) weer net zo goed zal verlopen als dit jaar.