In de uitwedstrijd werd met 3 – 1 gewonnen en werd beslag gelegd op de tweede plek. In de wedstrijden die daarna volgden werd, werd een vrije val ingezet. Maar liefst 4 keer werd er op rij verloren (soms terecht, soms ongelukkig of zelfs ten onrechte), zodat F1 na elke wedstrijd een positie lager geklasseerd stond. Woensdagavond (20 mei) werd dan eindelijk weer eens gewonnen en kwam een plek bij de eerste drie weer in beeld. Vooraf was dit de doelstelling voor trainer Cees Hanemaaier en leider Eelco Admiraal.

Emmen F1 is de terechte kampioen geworden en staat een straatlengte voor op alle andere teams. JVZ staat ver onderaan en kan de laatste plek niet meer aan een ander team overdragen. De plekken 2 t/m 4 stonden vandaag op het spel.De tegenstander van vandaag was KZC ’08 en zij stonden op een tweede plek met slechts drie punten voorsprong. Bij winst zouden de spelers van F1 op gelijke hoogte komen. De andere teams morsten ook regelmatig punten, dus deze wedstrijddag zou echt een beslissing brengen voor de plekken 2 t/m 4 in de voorjaarscompetitie.

Genoeg spanning en belangen ………………………………….

Onder een heerlijk zonnetje werd om 10.15 uur afgetrapt.Het spel golfde op en neer waarbij het best verzorgde voetbal van MSC kwam. Zoals wel vaker deze competitie konden de spitsen steeds net niet de afwerking verzorgen of gingen doelgerichte acties net naast. Zo bleef het tot de tiende minuut gelijk.Echter een ongelukkige verdedigende actie leidde tot de 0 – 1. De vrijstaande spits had de hoek voor het uitzoeken en liet Jarne volledig kansloos.

Tegen de verhouding in was het dus 0 – 1.

De jongens werden aangespoord door Cees om toch vooral het hoofd te blijven gebruiken en de bal het werk te laten doen. Kort na de openingstreffer werd de stand gelijkgetrokken door Menno.Een corner werd onvoldoende weggewerkt en via een verdediger ging de bal over de lijn. Grote vreugde langs de lijn en in het veld: 1 –1.

In de 15e minuut van de eerste helft kwam MSC heel goed weg toen de scheidsrechter een zuivere handsbal op de doellijn niet zag. Dit had eigenlijk een penalty voor KZC ’08 moeten zijn. Die werd niet gegeven dus ging het spel gewoon door……………

Niet veel later kreeg Daan een hele mooie kans om uit een corner te scoren, echter zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal.In de 19e minuut lukte het KZC ’08 wel om te scoren. Na een mooie aanval over de linkervleugel, waarbij diverse MSC-ers knap uitgespeeld werden, werd de prima voorzet in de goal geschoten: 1 – 2, opnieuw stond MSC achter.

Na rust direct hetzelfde beeld: Goed voetbal van MSC, met veel inzet en goed samenspel. De spanning was voelbaar. De spelers gingen vol voor de gelijkmaker, maar een uitval zou zomaar de genade klap betekenen.

Gelukkig zat het deze wedstrijd mee en in de vierde minuut werd de verdiende gelijkmaker aangetekend door Menno. Een afstandschot van Thomas en de rebound door Gideon had de keeper nog wel te pakken gekregen, maar de inzet van Menno was niet meer te pakken 2 – 2.

Toen het in diezelfde minuut 3 – 2 werd, waren de vreugdekreten tot ver buiten Meppel te horen. Weer werd een schot niet voldoende gekeerd. Daan was er als de kippen bij om de bal hard in het net te schieten.

Wat een spanning en wat een wedstrijd. Er moesten nog 15 minuten gespeeld worden en uiteraard liet KZV ’08 het er niet bij zitten. Over en weer ontstonden spannende momenten voor de goal.Jarne had op de keepersclinic op Hemelvaartsdag weer de nodige tips gekregen en stond weer een prima wedstrijd te keepen. Hij hield zijn doel verder schoon, deze wedstrijd.In de 17e minuut werd het nog 4 – 2 voor MSC. Een dieptepass van Maarten bracht Menno vrij voor de keeper. In twee pogingen lukte het hem om te scoren.Met nog enkele minuten te spelen was de wedstrijd gespeeld en hadden de jongens een hele mooie overwinning gehaald.

Door deze overwinning neemt MSC F1 de tweede plek in deze competitie. Aan de eindstand is te zien dat de ploegen heel sterk aan elkaar gewaagd waren. Een overwinning betekende een aantal plekken stijgen en een verlies betekende het tegenovergestelde. MSC F1 heeft 5 keer gewonnen en 5 keer verloren en komt op doelsaldo uiteindelijk 1 punt beter uit dan de nummer 3.