Het kon eigenlijk niet uitblijven. MSC-Antaris F1 lonkte al lang naar de ijzersterke, supersnelle alleskunner en twee weken geleden werden de overschrijvingsformulieren getekend: Vincent Loolofs stapt over naar de hoofdmacht. Het (tijdelijke?) stoppen van Ben Strijker kwam wel als donderslag bij heldere hemel. De teamleiding hoopt op zijn terugkeer, maar besloot toch om Nick Koster van FC Meppel F2 aan de selectie toe te voegen. Deze opkomende verdediger maakte in de najaarscompetitie een onuitwisbare indruk. Hij was veruit de speler van de FC. De kans om de uitblinker van de concurrent in te lijven, werd met beide handen aangegrepen. Nick draagt dit voorjaar zwart-wit.

Tijdens de eerste competitieronde bleek dat William Klooster de poppetjes op de juiste plaats had gezet. Staphorst F2 werd vanaf de eerste minuut zwaar onder druk gezet. Gestuwd door de harde rugwind speelde de strijd zich af op de helft van de tegenstander. Grote drukte voor het doel en weinig echte kansen. De eerste keer dat Staphorst ten aanval trok, counterden Hajo en Levay naar de vrijstaande Rutger. De spits brak door en passeerde de keeper met een bekeken schuiver. Een paar minuten later scoorde Jort met een prachtig afstandsschot. Ruststand: 2-0.

Na de pauze had MSC de ijzige wind tegen. Staphorst oogde daardoor bijna gelijkwaardig, maar Djermo, Senna en Nick (prima debuut!) hielden zonder problemen stand. Tegenvaller was het uitvallen van de geblesseerde Levy, waardoor er even wanorde op het middenveld ontstond. Jort, gesteund door zijn goed fluitende vader, nam de regie in handen en bediende keer op keer Hajo en Levay. Deze mannen brachten op hun beurt Rutger in stelling die met verwoestende schoten nog twee keer trefzeker was: 4-0.

Ondertussen liet Thomas zien een voortreffelijke lijnkeeper te zijn. Een kleine aarzeling bij het uitlopen leidde tot de enige, niet onverdiende, tegentreffer. De 4-1 eindstand was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De overstap van Nick heeft overigens nog een prettig bijverschijnsel. Vader René Koster blijkt een zeer verdienstelijk fotograaf!