Op paasmaandag 12 april waren er vele paasacitiviteiten voor de jeugd van M.S.C.-Datell rondom het clubgebouw. Het was een fantastische dag, waar de organiserende supportersvereniging vol tevredenheid op terugkijkt. Niet alleen het mooie weer droeg hieraan bij, maar ook de enorme opkomst aan kinderen. Zo rond de 80 kinderen zijn geteld en dat betrof niet alleen jeugdleden van M.S.C., maar ook veel meegekomen vriendjes en vriendinnetjes.
Omroeper Tinus Nijstad opende de dag in zijn functie als jeugdvoorzitter. Hij heeft twee uur lang alle activiteiten aan elkaar gepraat. De morgen begon met het alom bekende eierzoeken. Op het terrein van M.S.C. waren vele eieren verstopt. De groep kinderen werd opgedeeld in twee leeftijdscategorieën, zodat ze elkaar niet voor de voeten zouden lopen. Als iemand een gekleurd ei gevonden had, mocht hij/zij een leuke en smaakvolle prijs ophalen in de kantine. Dit jaar zijn alle eieren gevonden, wat overigens niet altijd het geval is.
Nadat alle eieren gevonden waren, werd er overgegaan op het befaamde eiertikken. Ook nu weer opgesplitst naar leeftijd (t/m 7 jaar en vanaf 8 jaar). Staand op een picknickbank en onder leiding van scheidsrechter Ab Schuphof tikten twee kinderen met het ‘kontje’ of ‘kopje’ van het ene ei tegen dat van de tegenstander. Als je ei heel bleef, ging je door naar de volgende ronde. Gedreven en vol spanning streden de kinderen tegen elkaar, wat resulteerde in het volgende eindklassement: in de categorie t/m 7 jaar werd Sven van Ingen 4e, Maud Nijstad 3e, Dex Slurink 2e en Jari Mooi 1e. In de categorie vanaf 8 jaar werd Erik Holterman 4e, Daphne Brouwer 3e, Roy Knipmeyer 2e en Albert Jan Steendam 1e.
Daarna begon het volgende dagonderdeel: het eierlopen, bedoeld voor de kinderen t/m 7 jaar. In een tweestrijd liepen de kinderen met de lepel in de hand tegen elkaar. Op die lepel lag een ei, die er niet af mocht vallen. Om het allemaal een stuk moeilijker te maken moesten de kinderen om pionnen slalommen, over een hindernis klimmen en de terugweg dezelfde route afleggen met een kruiwagentje. De derde prijs van dit onderdeel ging naar Tim Pols, 2e werd Vincent ter Heide en de winnaar werd Jasper van Dijk.
Voor de oudere kinderen begon daarna het hilarische eiergooien. Verschillende koppels gingen tegenover elkaar staan en gooiden elkaar een rauw ei toe. De kunst was uiteraard om het te vangen en, nog belangrijker, het ei heel te houden en dat lukte maar weinigen. Bij enkele kinderen spatte het ei helemaal uit elkaar. Het winnende koppel bestond uit Max Steendam en Erik Holterman en tweede werden Tim Veenema en Tim Koldenhof.
De supportersvereniging is erg tevreden over het verloop van de morgen, waaraan de enorme opkomst aan kinderen natuurlijk zeker heeft bijgedragen. Deze traditionele gebeurtenis vindt al ongeveer 60 jaar plaats en is een activiteit waar M.S.C.-Datell dan ook heel erg trots op is.