Op paasmaandag 28 maart waren er vele paasacitiviteiten voor de jeugd van M.S.C.-Datell rondom het clubgebouw. Het was een fantastische dag, waar de organiserende supportersvereniging vol tevredenheid op terugkijkt. Ook dit jaar was er namelijk, ondanks het frisse weer, weer een enorm grote groep kinderen op het paasfestijn afgekomen.
Omroeper Tinus Nijstad opende de dag in zijn functie als jeugdvoorzitter. Hij heeft twee uur lang alle activiteiten aan elkaar gepraat. De morgen begon met het alom bekende eierzoeken. Op het terrein van M.S.C. waren vele eieren verstopt. De groep kinderen werd opgedeeld in twee leeftijdscategorieën, zodat ze elkaar niet voor de voeten zouden lopen. Als iemand een genummerd ei gevonden had, mocht hij/zij een leuke en smaakvolle prijs ophalen in de kantine. Dit jaar zijn alle eieren gevonden, wat overigens niet altijd het geval is.
Nadat alle eieren gevonden waren, werd er overgegaan op het befaamde eiertikken. Ook nu weer opgesplitst naar leeftijd (t/m 7 jaar en vanaf 8 jaar). Staand op een picknickbank en onder leiding van scheidsrechter Ab Schuphof tikten twee kinderen met het ‘kontje’ of ‘kopje’ van het ene ei tegen dat van de tegenstander. Als je ei heel bleef, ging je door naar de volgende ronde. Gedreven en vol spanning streden de kinderen tegen elkaar. In de categorie t/m 7 jaar was de beste eiertikker Demi Tanalepy, bij de oudere kinderen wist Ye-Shin Maungyoo haar ei het langst heel te houden. Hierna werd alle kinderen verzocht naar de kantine te gaan om daar nog een keer de strijd aan te gaan, maar nu met ‘eiertikmonument’ Opa Kees Nijstad. De oudste bezoeker van vandaag genoot met volle teugen en vond het maar wat leuk dat de kleintjes met hem wilden eiertikken.
Hierna begon het volgende dagonderdeel: het eierlopen, bedoeld voor de kinderen t/m 7 jaar. In een tweestrijd liepen de kinderen met de lepel in de hand tegen elkaar. Op die lepel lag een ei, dat er niet af mocht vallen. Om het allemaal een stuk moeilijker te maken moesten de kinderen om pionnen slalommen. De beste bij dit onderdeel was Sam Strijk.
Voor de oudere kinderen begon daarna het hilarische eiergooien. Verschillende koppels gingen tegenover elkaar staan en gooiden elkaar een rauw ei toe. De kunst was uiteraard om het te vangen en, nog belangrijker, het ei heel te houden en dat lukte maar weinigen. Bij enkele kinderen spatte het ei helemaal uit elkaar. De winnaar van dit onderdeel was Roy Knipmeyer.
De supportersvereniging is erg tevreden over het verloop van de morgen, waaraan de enorme opkomst aan kinderen natuurlijk zeker heeft bijgedragen. Deze traditionele gebeurtenis vindt al meer dan 60 jaar plaats en is een activiteit waar M.S.C.-Datell dan ook heel erg trots op is.