Dinsdag 20 mei, moest MSC Antaris F6 aantreden in een uit wedstrijd tegen FC Meppel F7. Het werd een zware wedstrijd. Het ging moeizaam en de spelers konden de druk niet goed aan. De doelpunten waren niet van de lucht, alleen werden deze niet gescoord door MSC. Zouden de schoolreisjes in de benen zitten, of was FC Meppel gewoon sterker. De jongens en meisje van FC Meppel, daarvan staken sommige qua lengte ver boven de spelers van MSC uit.  Ja, het was wel een wedstrijd die bij overwinning de tweede plaats in de competitie veilig zou stellen, maar helaas. Max scoorde het enige doelpunt voor MSC Antaris F6. Laten we wel wezen, het was een mooi doelpunt. De 6 doelpunten tegen …………. ja dat kan natuurlijk gebeuren moeten we maar denken.

 

Maar “goede tijden, slechte tijden”, het zegt het al. Dinsdag was de mindere wedstrijd. Hoe zou het donderdag gaan?

 

Donderdag 22 mei moest MSC Antaris F6, thuis spelen wederom tegen…………. jawel FC Meppel F7. Niet meer denken aan dinsdag, maar knallen. Of het nu kwam dat er op het hoofdveld gespeeld werd, of dat de wind anders was? Hadden de spelers goed geslapen? Of hadden de spelers van MSC F6 gewoon één doel, en was dat, “we zullen ze eens een poepje laten ruiken”. We zullen het niet weten maar wat een wedstrijd. Gelijk waren de spelers goed aan de bal  Er werd gevoetbald, wat heet, er werd fantastisch gevoetbald. Er volgde prachtige kansen, die door samenspel tussen iedereen, leuke gevolgen kregen. Helaas lukte het niet, de bal in het doel van FC Meppel te krijgen, maar het was een lust voor het oog. Is dit hetzelfde team als afgelopen dinsdag, vroegen een aantal supporters van FC Meppel. Jazeker, mensen dit waren dezelfde spelers als afgelopen dinsdag. Max, knalde ook vandaag de bal achter de keeper van FC Meppel, 1-0 was een feit. Even leek het of de spelers van MSC F6 dachten, zo de buit is binnen. Maar gelukkig realiseerde ze zich dat, dat niet het geval was. Er werd zo mooi gevoetbald. Helaas werd het voor rust 1-1. FC Meppel, kreeg een kans en benutte deze goed.

Na een zeer ontspannen rust, werd de wedstrijd voort gezet. Ook deze helft liet MSC F6, zien wat ze waard waren. Er werden mooie staaltjes voetbal getoond, zonder nonchalant te worden. Het ging vrij gelijk op, maar het doel was natuurlijk, of nog 1 doelpunt scoren, of dit gelijk spel vast houden. De 2e plaats was immers binnen bereik.

En daar uit het niets, hoe sneu het ook voor FC Meppel was, werd er door een speler van FC Meppel, in eigen doel gescoord. MSC Antaris F6, FC Meppel 2-1, was nu de stand. De spelers van MSC daar drong het niet gelijk door. En hoe vervelend het dan ook was, maar de overwinning was in zicht.

 

Na het eindsignaal, was het feest compleet. MSC Antaris F6, bekleden de 2e plaats.

 

Niek, Max, Menno, Romee, Jort, Dex, Nick, Hajo, Marc, Jesse en natuurlijk Raymond en Gerben. Van harte gefeliciteerd met deze plaats.

 

Zaterdag 24 mei, zullen de spelers van F6 voetballen tegen de moeders. Moeders pas maar op, want jullie hebben kunnen zien wat deze jongens en meisje kunnen.

 

Jan Pierik.