En zo stonden de jongens en hun begeleiders om 8.30 uur al op het sportpark. Een dikke nevel werd langzaamaan verdreven door de opkomende zon en het beloofde een heerlijke dag te worden. De tegenstander van vandaag was Vitesse ’63. Zij stonden ongeslagen bovenaan met een formidabel doelsaldo. MSC was dus gewaarschuwd om vooral scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen.

Iets over negenen werd er afgetrapt en in de eerste minuten werd direct duidelijk dat hier een sterke tegenstander op de mat stond.Op het middenveld was er steeds een vrijstaande speler van Vitesse te zien en de druk op de goal van MSC was groter dan de druk op de goal van Vitesse. Jarne moest al vroeg in de wedstrijd een aantal keren reddend optreden. Toch was ook hij niet bestond tegen een hard afstandschot.In de 8ste minuut werd hij verrast en stond het 0 – 1.Een domper voor de jongens.

Walter (trainer/coach) was druk coachend bezig de jongens op de juiste posities te krijgen. Een lastige klus, omdat ze te maken hadden met een sterke tegenstander die in een hoog tempo wilde spelen en door de vele wissels. Dit team bestaat uit tien spelers en zodoende zijn er steeds drie wissels. Alle spelers krijgen evenveel speeltijd en dat betekent dat er constant gewisseld moet worden. Dit komt het ontstaan van automatismen in het veld niet ten goede.

Na deze treffer hield Vitesse het beste van het spel en ze wisten de voorsprong uit te breiden.Opnieuw kreeg een speler veel ruimte op het middenveld en was zijn schot onhoudbaar voor Jarne 0 – 2 (15e minuut).Toen het niet veel later 0 – 3 werd, gingen bij veel spelers het “koppie” omlaag. Vitesse speelde beter, ze hadden de wedstrijd onder controle en met geluk en een geweldig keepende Jarne bleef het lang 0 – 3. Toch werd het 0 – 4 in de 24ste minuut. Opnieuw kregen spelers van Vitesse alle ruimte om een aanval op te zetten en af te ronden met een doelpunt.

Gelukkig voor MSC werd er voor rust nog tegen gescoord. Stan zette prima door en wist Robbert te bereiken. Zijn schot eindigde op de lat, waarna Wisse in de rebound raak wist te schieten: 1 – 4.

Dit moment toonde aan dat er “op inzet” toch nog wel wat te “halen” viel tegen deze tegenstander.In de rust was dat ook de moraal van het verhaal dat Walter tegen de MSC-ers hield: “vecht voor de bal, speel elkaar aan en doe het vooral samen !”

Met deze wijze woorden in het hoofd gingen de spelers het veld weer in voor de tweede helft.Vitesse had in het eerste gedeelte van de tweede helft opnieuw het betere van het spel en wist dit ook te vertalen in doelpunten.Een aanval van MSC werd direct omgezet in een messcherpe counter. De vrije man werd gevonden en zo stond het al snel 1 – 5.

Niet veel later werd het zelfs 1 – 6 en dreigde een enorm pak slaag voor MSC. Gelukkig toonden de jongens van E2 de laatste tien minuten van de tweede helft veerkracht en inzet. Na de zesde goal van Vitesse kwam er passie in het spel en werd er meer en meer geknokt om de bal in bezit te krijgen en te houden. Mede door de inzet ontstonden er kansen voor MSC. In de 15e minuut wist Wouter vanaf de zijlijn met een prachtig schot het net te vinden en stond het 2 – 6.

Enkele minuten later werd het door een doelpunt van Maarten nog 3 – 6.Druk van MSC op de goal van Vitesse was er wel, maar leverde verder geen doelpunten meer op, zodat de eindstand 3 – 6 werd. Door dit verlies komt Vitesse steviger bovenaan te staan en is er met MSC een gat van drie punten geslagen.