Bea Maas. Levenslustig, een gezelligheidsmens, altijd keurig verzorgd en met een onvervalste Amsterdamse tongval. Goedlachs, belangstellend, immer opgewekt, zonneschijn van Gijs, zorgzaam voor de kinderen en kleinkinderen en MSC’er in hart en nieren. Want dat laatste kun je zeker wel stellen. Net als haar begin dit jaar overleden vader Jan Maas, droeg Bea onze vereniging een zeer warm hart toe. Eerst als betrokken voetbalmoeder van zoon Ivo, later als vrijwilliger en onder meer bezorger van ons clubblad De MSC’er, zangeres in de MSC-revuekoren en bestuurslid van de Supportersvereniging MSC. Vele jaren was Bea samen met Joke van den Berg en Olga Terpstra het gezicht van MSC waar zij tijdens de thuiswedstrijden op zondag van ons eerste elftal de wedstrijdprogramma’s aan de man/vrouw bracht, de koeken verkocht en tijdens de Paasactiviteiten de doosjes eieren verkocht.

Zoals in elk mooi leven, zijn er ook periodes die minder mooi zijn. Die periodes maakte Bea natuurlijk ook mee. Het overlijden op 26-jarige leeftijd van dochter Nicole in september 2005 betekende een inktzwarte bladzijde in haar leven. Het leverde een litteken op dat nooit meer zou verdwijnen. Maar natuurlijk waren er ook hele mooie tijden. Zoals halverwege de jaren negentig toen ze op het feest van ome Willem Meijer in Amsterdam, Gijs ontmoette. De rasechte Amsterdammer betuigde zijn onmetelijke liefde voor Bea, zijn plaatje, zijn lieverd. De twee waren sindsdien onafscheidelijk, ook al verbleef Gijs vaak in Amsterdam waar hij zijn werk en voetbal had. Bea reisde dan in het weekeinde naar de hoofdstad om daar samen te genieten. Of Gijs vertrok na het laatste fluitsignaal snel naar Meppel om bij Bea te kunnen zijn. In april 2014 sloeg het noodlot toe. Bea werd ernstig ziek. Ze moest knokken voor haar leven, maar ze gaf gesteund door Gijs, dochter Chantal en zoon Ivo, Raymond, de kleinkinderen en familie en vrienden niet op. Het werd een lange strijd en Bea leek aan de winnende hand. Wel was door alle behandelingen haar gezondheid nog immer broos en dat heeft haar uiteindelijk opgebroken.

Gijs, de kinderen, de kleinkinderen, familie en vrienden moeten verder zonder Bea. De vrouw die altijd blij was om mensen te ontmoeten en immer een stralend humeur had ondanks de zorgen die haar leven ook kenmerkten. Wij wensen iedereen heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Tekst: Arjan Jonkers / Foto: Kees Veelo