Op zaterdag 1 maart (vorige week) had F4 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld in de stromende regen en windkracht 8! Tegen Ruinen F3 wonnen we met 1-0! Er stond echter zoveel wind dat we elke bal die we naar voren schoten net zo hard weer terugkregen toen we tegen de wind in speelden. Jeroen was de enige die in de 2e helft de muur van Ruinen verdedigers wist te doorbreken. Het was een vreemde wedstrijd en we wisten dus nog niet zo goed waar we stonden. Dat de eerste 3 punten binnen waren was in ieder geval een feit!!
Afgelopen zaterdag trokken we dus met een schare supporters over Ezinge naar de velden van Alcides. We werden goed ontvangen, mochten zelfs in de kleedkamers van het hoofdveld omkleden, wat een eer!
Het was nog steeds koud en de boys van F4 waren dus zwaar gemotiveerd om veel te bewegen! Nou dat bleek een understatement!
Al na een paar minuten in de eerste helft wist Sander door een handig schot het doel van de tegenstander te vinden, 1-0! Het drong niet zo snel tot hem door dat hij gescoord had maar toen hij dat ontdekte was Sander erg blij.
Vanaf dat moment gingen we los, Alcides stond steeds onder druk en de ene na de andere bal vloog in het net. Eerst wist Daan 2 keer te scoren met fraaie schoten, daarna legde Bas de bal bekeken in het net. Vlak voor rust was het weer Daan die de score op 5-0 bracht! Het was een ongelijke strijd. Thomas en Thijs ruimden alle ballen op in de verdediging en de ene bal die doorkwam werkte doelman Jordi weg.
Dat hij de eerste helft bijna niets te doen had gehad bleek in de tweede helft toen Jordi de eerste de beste bal die hij voor zijn voeten kreeg hoog in het net joeg, 6-0.
In hetzelfde tempo als de eerste helft werden de doelpunten daarop weer gescoord. We zagen mooie passes, mooie voorzetten, samenspel en een paar hele mooie individuele acties van Bas en Willem.
Daan scoorde zeer attent 7-0 en 8-0 waarmee hij topscorer van de wedstrijd werd met maar liefst 5 doelpunten! Ondertussen was Jeroen in het doel blij dat hij zijn trainingspak had aangetrokken tegen de kou, hij zou maar 1 bal krijgen de tweede helft.
Willem zorgde voor twee fraaie doelpunten en bracht 9-0 en nummer 10 op het scorebord. Als toegift bracht Bas de bal uit 2 snelle acties op de eindstand, 2 doelpunten: 12-0!
Een mooie eindscore en met 6 punten uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van 13-0 zijn we goed van start gegaan in deze competitie. Proficiat boys!!
Volgende week thuis tegen Havelte F2 om 11.15 uur.