Meppel – Guido Wind wordt de nieuwe hoofdtrainer van MSC. De inwoner (32) van Vollenhove volgt aan het einde van dit seizoen Bernard Koning op. Wind die in het bezit is van het diploma TC1 (UEFA A), is nu nog trainer van het tweede elftal van Flevo Boys dat uitkomt in de zaterdag reserve hoofdklasse.

Nadat enkele weken geleden duidelijk werd dat na vier seizoenen de wegen van MSC en hoofdtrainer Bernard Koning scheiden, is de commissie Voetbaltechnische Zaken (VTZ) op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Er is met verschillende kandidaten gesproken en uiteindelijk is de keuze gevallen op Guido Wind. Volgens voorzitter Arjan Jonkers was de belangstelling om hoofdtrainer van zaterdag vijfdeklasser MSC te worden groot. “We hebben met verschillende, goede en gekwalificeerde kandidaten gesproken. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Guido Wind. Een jonge, enthousiaste trainer die ondanks zijn leeftijd, al in het bezit is van de belangrijkste trainersdiploma’s. Hij wil zich als trainer verder ontwikkelen. Hij kijkt daarbij verder dan alleen de eerste selectie. Ook het tweede elftal en de jeugd hebben zijn aandacht. En dat past uitstekend bij de ambitie van onze vereniging. Ook MSC wil de komende seizoen samen sportief groeien naar een hoger niveau. Samen sportieve en spraakmakende voetbaldromen waarmaken. En dat met Guido Wind als hoofdtrainer.”

Goed gevoel

De nieuwe hoofdtrainer van MSC is op zijn beurt blij met de kans die MSC hem biedt. “Het is geweldig dat ik mijn eerste stappen als hoofdtrainer mag zetten bij zo’n gerenommeerde vereniging”, zo reageert de inwoner van Vollenhove op zijn aanstelling. “Na de eerste gesprekken met het technisch hart van de vereniging en de spelersraad was het gevoel direct goed. En het klopt dat mijn sportieve ambities overeen komen met die van de vereniging, waardoor het een goede match moet gaan worden. Ik kijk er in ieder geval naar uit om met de jonge, talentvolle selectie die er bij MSC staat aan de slag te gaan.”

Ervaring

Guido Wind startte zijn trainersloopbaan al op jonge leeftijd. Liefst acht seizoenen trainde hij jeugdelftallen bij sv VENO in zijn woonplaats Vollenhove. Naast het trainen van jeugd, behaalde hij in die tijd ook het diploma Trainer/Coach UEFA C (TC3). In 2013 stapte Wind twee seizoenen over naar Flevo Boys. Bij die vereniging trainde hij de JO15 dat uitkwam in de 3e divisie. In 2015 verhuisde de inwoner van Vollenhove over naar CVVO in Lemmer waar hij trainer werd van de JO19-1. In 2016 ging hij naar ‘d Olde Veste’54. Bij die vereniging nam hij de JO19-1 onder zijn hoede en heeft hij in 4 seizoenen 3 keer om promotie naar de landelijke 2e divisie mogen spelen. Van 2018 tot 2020 was hij bij de zaterdag eersteklasser in Steenwijk ook Hoofd Jeugdopleiding Bovenbouw.

De afgelopen twee seizoenen was Guido Wind trainer van het tweede elftal van Flevo Boys in Emmeloord. Met die ploeg bezet hij momenteel de 3e positie in de reserve Hoofdklasse. Als trainer ontwikkelde Guido Wind zich de laatste jaren ook verder. Zo behaalde hij in 2015 het diploma Trainer/Coach UEFA B (TC2), in 2019 heeft hij de Masterclass van Football 2 Improve gevolgd en in 2021 het diploma Trainer/Coach UEFA A (TC1).