Harco Schuring wordt in het nieuwe seizoen trainer van MSC-Amslod JO15-1. Daarnaast gaat ook de rol van Technisch Coördinator middenbouw op zich nemen.

Harco Schuring is zeker geen onbekende bij MSC. De man die als voetballer groot is geworden bij FC Meppel, trainde enkele jaren geleden bij MSC al de E1 en was tevens lid van de TC. Harco is getrouwd met Monique, heeft twee dochters en woont in Meppel. In het dagelijks leven vervoert hij vers fruit en levert dit af bij verschillende bedrijven.  Als voetballer maakte hij furore in de spits. Eerst bij FC Meppel waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep, daarna bij vv Staphorst en Alcides. En dat Harco echt wel een balletje kon trappen, bewijst zijn plekje op de erelijst bij de zaterdag tweedeklasser. Harco staat op de lijst van algeheel topscorer van de club op plaats 2, één doelpuntje achter de koploper.

Als trainer begon hij bij FC Meppel E1 waar hij het toenmalige JVT-diploma behaalde. Daarna verhuisde hij naar SVN’69. Daar trainde hij twee jaar B1 en een jaar de A1. Daarna verhuisde hij zoals eerder geschreven naar MSC om vervolgens bij FC Meppel de JO19-2 te trainen.

Vanaf komend seizoen is hij weer terug bij MSC. Hij kijkt uit naar het nieuwe seizoen. ‘In beide functies heb ik heel veel zin en ik ben blij dat ik deel uit mag maken van de nieuwe jeugdorganisatie van MSC. We gaan er een orachtoge tijd van maken met allemaal enthousiaste mensen.’