In de strijd om de bovenste plaats in de 4e klasse heeft MSC zaterdag weer twee belangrijke punten laten liggen. De lastige uitwedstrijd tegen Ulu Spor eindigde in 2-2. De concurrenten CSV’28 en ’s-Heerenbroek wisten wel te winnen.

MSC staat voor een belangrijke serie wedstrijden. De eerste uit tegen Ulu Spor, eindigde gelijk in mineur. MSC begon redelijk aan de wedstrijd. Het kreeg een aantal kansen, maar scoorde niet. Aan de andere kant was de thuisploeg een paar keer dichtbij de openingstreffer. En dat had niets met de aanvallende kracht van de Zwollenaren te maken, maar met het schutteren van de MSC-defensie. Die hadden moeite met de snelle aanvallers en de harde wind waardoor ballen doorschoten op het lastig te bespelen kunstgrasveld. Uit één van die zwakke verdedigende momenten was het ook Ulu Spor dat na een kwartier op 1-0 kwam. MSC kwam na de achterstand beter in de wedstrijd en scoorde na een half uur de gelijkmaker. Björn Lefferts liet vanuit de draai de keeper in de verre hoek kansloos. Vlak voor rust werd het zelfs nog 1-2. Hajo van der Helm zocht op de linkerflankde diepte. Toen hij in het strafschopgebied werd getorpedeerd door een Ulu Spor-verdediger, kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Yves Spruijt zette zich achter de bal, maar zag deze via de keeper op de paal gaan. Gelukkig stuiterde de bal het veld weer in waardoor Spruijt in 2e instantie alsnog 1-2 kon maken.

Na rust leek MSC het duel snel te beslissen. De Meppelers doken meerdere keren gevaarlijk op voor het doel. Maar zoals wel vaker dit seizoen, is de eindpass niet goed of worden verkeerde keuzes gemaakt waardoor een wedstrijd niet in het slot wordt gegooid. En zoals vaker dit seizoen is gebeurd krijg je dan de deksel op de neus. Ook nu weer en dat moet trainer Guido Windt toch ook zorgen baren. Ulu Sport kreeg halverwege de tweede helft een vrije trap op de rechterflank. De indraaiende bal leek een prooi voor doelman Marc Holterman. Die liet de bal echter tot twee keer toe los en zag Ulu Spor alsnog scoren. De thuisploeg haalde daarna alle vervelende trucjes uit de kast om het MSC-spel te ontregelen. Het leverde hectische situaties op in het veld. Een gemeen vlaggende grensrechter, spelers die blessures voordeden, een continu pratende trainer. Scheidsrechter Jan van Otten had de grootste moeite om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Vermoedelijk ging dat bij hem ook ten koste van het overzicht, want toen hij Ozan Altay na weer eens een overtreding zijn tweede gele kaart wilde en moest geven, stapte Mehmetalu Ozgen doodleuk naar voren om de gele kaart in ontvangst te nemen. Ulu Spor mocht dus met 11 man door.

In blessuretijd kreeg MSC alsnog de kans om de wedstrijd te beslissen. Eerst was het Dave Everts die de bal in kon schieten en in tweede instantie belandde de bal voor de voeten van Lefferts die in een woud van Ulu Spor-spelers de bal nog een keer afkapte terwijl hij direct had moeten schieten. Zo eindigde ook het slotoffensiefje in mineur, bleef het 2-2 en verloor MSC tegen Ulu Spor opnieuw twee belangrijke punten.

Zaterdag wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan komt ’s-Heerenbroek op visite in Meppel. Voor MSC wordt dit duel ‘er op of er onder’. Wordt er verloren, dan is het kampioenschap uit zicht.

Foto’s: Kees Veelo