De Heerenveendag die op woensdag 24 maart plaats vond bij M.S.C.-Datell is een groot succes geworden. Iedereen, zowel de organisatoren van M.S.C. zelf als die van Sportclub Heerenveen, kijkt met zeer veel tevredenheid terug op deze dag. De middagorganisatie lag volledig in handen van SC Heerenveen en was gericht op de jongste leden van de club. ’s Avonds kwam Heerenveen B1 o.l.v. trainer Johnny Jansen langs voor een demonstratietraining en een wedstrijd tegen het eerste elftal van M.S.C.-Datell.

Op de woensdagmiddag hebben de F-, E- en D-pupillen een leerzame voetbalmiddag gehad op het hoofdveld van M.S.C. Oud-speler van SC Heerenveen, Maarten de Jong, gaf een half uur durende training op een speciaal veld met boarding erom heen. Andere onderdelen die middag waren voetbaldarts, snelheidschieten en vakschieten. In de kantine kregen de spelers nog een introductiefilm te zien over voetbalclub Heerenveen zelf. Na afloop konden de pupillen vragen stellen en kregen zij een stempel in hun voetbalpaspoort. Ook de Fanshop van SC Heerenveen was naar Meppel afgereisd. Er was van alles te koop: bekers, sjaals, pennen, etc. Uiteraard alles voorzien van het Heerenveenlogo.
Om 17.00 uur was het Heerenveenspektakel weer voorbij en kon de organisatie terugzien op een wederom geslaagde activiteit voor de jeugd van M.S.C.-Datell.
Er hebben verschillende ouders, begeleiders en trainers geholpen bij het organiseren van deze voetbalactiviteit. Deze worden hartelijk bedankt namens M.S.C. Overigens gaat de jeugd van M.S.C. binnenkort op bezoek bij een wedstrijd van Jong-Heerenveen in het Abe Lenstrastadion.
Meteen om 17.00 uur begon het tweede onderdeel van de Heerenveendag. Dit betrof een demonstratietraining van het B1-team van SC Heerenveen onder leiding van trainer Johnny Jansen, die overigens ook speler is van het eerste elftal van M.S.C.-Datell. De training was bedoeld voor de trainers van M.S.C. en de opkomst was dan ook heel hoog. Na een voorbespreking in het suppertershome, waarin de training doorgenomen werd, gingen de M.S.C.-trainers het veld op en keken naar hoe Jansen zijn team trainde. Dit was buitengewoon interessant om te zien. Een zeer leerzaam moment voor de trainers. Na deze training konden de B1-spelers even rustig eten in de kantine en zich voorbereiden op een wedstrijd tegen het eerste elftal van M.S.C-Datell. De wedstrijd, die door zo’n 150 toeschouwers werd bekeken, was erg leuk om te zien. De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, wat ook te zien was in de eindstand van 3-3. De doelpunten aan M.S.C-zijde werden gemaakt door Johnny Venema, Peter Gelling en A1-speler Sergio da Silva. Die aan Heerenveenzijde door Manu en Javier (2x).
De Heerenveendag was een leerzame dag voor zowel de pupillen als de jeugdtrainers van M.S.C., maar ook de vele toeschouwers. Bovendien was het ook wel eens interessant te zien hoe de verhoudingen lagen tussen een B1-team van een eredivisieclub en het eerste elftal van een amateurclub. In vele opzichten dus een geslaagde dag voor M.S.C.-Datell.