De winterstop is her en der bij de jeugd nog in volle gang wat eigenlijk jammer is gezien de zonnige omstandigheden die ons de komende week is voorspeld. Zaterdag is in ieder geval een prachtige dag om die lange winterstop cq winterslaap definitief van ons af te werpen en weer eens lekker met een “bakkie koffie” in de hand in het zonnetje naar een voetbalwedstrijd te gaan kijken. Voorafgaand aan de clash van zondag van ons 1e tegen Alcides komen alle standaardteams van de junioren zaterdag in aktie.
A1 kan zich helemaal gaan richten op het behalen van een goed resultaat in de lopende 2e periode. Direkte promotie is eigenlijk uitgesloten. Thuis tegen Flevo Boys A3 zijn 3 punten zeker haalbaar; aftrap 14.30. B1 wacht gelijk al een krachtmeting thuis om 12.30 uur tegen Noordscheschut B1. De mannen van trainer Vossenberg hebben in de stand 10 punten minder maar zijn zeker niet kansloos.
Het MSC C1 van trainer Harry Lefferts heeft bijna de gehele winter doorgetraind. Eigenlijk zijn 3 punten een must in de uitwedstrijd tegen Zwartemeer C1 in Klazienaveen. Vertrek 12.30 uur bij de Mac.
Hoofdklasser E1 leverde vorige week een prachtige prestatie door Alcides E1 met 4-2 te verslaan. Heerenveen E1 is echter van een geheel ander kaliber. Om 11.00 uur begint de match op Ezinge tegen deze regionale topper.
De meisjes nemen het in Hoogeveen op tegen het 1 plaats hoger staande HZVV. Deze ploeg is echter moeilijk te verslaan gezien het aantal tegendoelpunten (13). Een gelijkspel zou al mooi zijn.
De jeugdige Dames 2 ploeg tenslotte hebben een echte derby ;uit bij en tegen Alcides. Om 14.30 uur begint het spektakel.