Twee minuten later moest MSC-keeper Marc Holterman al zijn talenten aanspreken om een schot van Jeffrey Groeneveld uit de benedenhoek te halen. Het was uitstel van executie, want uit de daaruit volgende corner van Yumé Ramos was het Stefano Assenberg die raak kopte: 0-1.
MSC was even de kluts kwijt en Alcides verzuimde hierna om de voorsprong te vergroten. In de 71e minuut kreeg Bjorn Zwikker een grote kans uit een voorzet van Ramos, maar de kopbal ging over het MSC-doel. Ook invaller Jeroen Fühler had de 0-2 op zijn schoen, maar diens schot ging huizenhoog over.
Het venijn zat in de staart. Een overtreding van Sebastian Sparenberg op Yumé Ramos – terwijl de bal niet in de buurt was – zorgde voor veel ophef en leidde een tumultueuze slotfase in met veel duw- en trekwerk.
Alcides claimde in de 90e minuut een ingooi toen MSC’er Menno van Dam de bal na een blessurebehandeling niet teruggaf en werd gevloerd, maar scheidsrechter P. Andre uit Uithoorn besliste anders. Hij gaf een vrije trap aan MSC en een gele kaart aan Alcides-linksback Frank Redder. Uit de vrije trap van Stephan Besuijen kon Alcides-doelman Bas van Wegen de bal niet goed wegwerken, waarna de onvermoeibare Stefan Bollen zijn ploeg op gelijke hoogte kopte: 1-1. Daarbij bleef het in deze allereerste Meppeler derby op hoofdklasseniveau.