Henk Veenema is de beoogde opvolger van voorzitter Nico Krist van de Meppeler voetbalvereniging MSC-Antaris. Wanneer de leden tijdens de najaarsvergadering op donderdag 15 november akkoord gaan, neemt de 46-jarige Veenema de voorzittershamer van Krist over.
Henk Veenema is in bestuurlijke kringen bij MSC-Antaris geen onbekende. Enkele jaren heeft hij als vice-voorzitter en waarnemend voorzitter deel uitgemaakt van de Jeugdcommissie van de Meppeler zondag eersteklasser. Ook was hij van verschillende jeugdteams leider en trainer.
Henk Veenema is getrouwd en heeft twee kinderen: Ellen (16) en Tim (14).
De kandidaat-voorzitter is in het verleden lange tijd actief geweest in meerdere bestuursfuncties bij meerdere verenigingen. De geboren en getogen Twent zat een tijd in het jeugdvoetbalinternaat van Go Ahead Eagles en maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van het vorige week honderd jaar geworden GFC Goor. Tot zijn 31e maakte hij deel uit van dat elftal. Op zijn 31e verliet hij Twente en verhuisde hij naar Mijdrecht, omdat hij bij de ANWB in Badhoevedorp aan de slag ging. In Mijdrecht maakte hij enkele jaren furore in het vierde van zondag hoofdklasser en regerend algeheel amateurvoetbalkampioen van Nederland Argon, een club die in ontstaan is na een fusie van drie voetbalverenigingen in die gemeente.
Zijn werk voor de ANWB bracht het gezin Veenema in 1993 in Drenthe. In Assen ging hij als leidinggevende aan de slag. In Borger voetbalde hij nog een aantal jaren in een recreatie-elftal tot blessures hem noopten te stoppen. De laatste veertien jaar heeft hij verschillende managmentsfuncties bekleed bij de ANWB. In januari dit jaar heeft hij als regiomanager van de vijf noordelijke provincies afscheid genomen van de ANWB en is hij als interim-manager zijn eigen bedrijf Imco Interim-management en Coaching gestart.