Met de bal aan de voet renden veel spelers zaterdag de vierde april over dat gras richting het doel van de tegenstander. Een aantal bezoekende ploegen werden door MSC verslagen, met tot gevolg een getergde tegenstander. Grommend dronken ze in de rust hun ranja, om daarna met verhitte gezichten de bekertjes te vermorzelen. Hadden ze hun krachten nu maar bewaard voor de wedstrijd, want….. ook in de tweede helft bleven de MSC’ers beter.

Tijdens het penalty’s schieten op het hoofdveld zag je het verschil tussen de mannen en de jongens. De mannen stonden op het veld, het hoofd vol vragen, vaak veroorzaakt door ‘volwassen problemen’. De jongens zaten tegen het randje van onschuldige tiener naar adolescentie, wat je kon merken aan de grappen die er werden gemaakt en hoe ze elkaar aan het uitdagen waren.

Er waren zusjes, die de tijd doodden met spelletjes spelen op de mobiel van hun moeder. Alles beter dan kijken naar ‘dat rennen achter een bal aan’, zullen ze gedacht hebben en genoten van Dolfijnenshow en Bubble Charms.

Af en toe kwamen er een paar druppels uit een donkere wolk naar beneden vallen, maar over het algemeen was het een prima dag. Veel zon en……… lekker fris; echt voetbalweer.

RW