Een week later gingen we op bezoek bij Steenwijkerwold. Een veel beter MSC creëerde veel kansen maar wist voor rust er slechts 2 te verzilveren. Demi en Karlijn zorgden voor de 1 en 2 – 0. Alleen als de middenvelder van Steenwijkerwold aan de bal kwam dreigde er gevaar maar Romée schakelde haar bekwaam uit. De 2e helft startte MSC slap want tot verbazing van het (MSC)publiek stond het binnen vijf minuten 2-2. Met wat omzettingen nam MSC weer het initiatief wat leidde tot een reeks aanvallen en kansen. Bijna elke speelster van MSC kreeg wel een kans maar alleen Vera-Lynn, een echte hattrick!!, en Demi wisten het net van de tegenstander te vinden zodat er na 50 minuten een terechte eindstand van 2 – 6 op de borden verscheen. De 2 opvallendste speelsters vandaag waren Vera-Lynn met 3 goals en Romée die verdedigend haar vrouwtje stond.

De 21e maart kwam koploper Olde Veste op bezoek. Met uitslagen van 8-0 en 5-0 stonden zij ongeslagen bovenaan, zonder tegendoelpunt, dus de speelsters van de ME hadden de schrik al in de benen. Geheel ten onrechte bleek achteraf want de ME speelde een prima wedstrijd.

De eerste 5 minuten waren voor Olde Veste met hun handige en snelle buitenspeelsters zetten zij de verdediging van MSC op zijn kop wat resulteerde in een 0-1 achterstand. Daarna kreeg MSC wat meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in kansen voor Karlijn en Demi maar de keepster van Olde Veste was attent. Ook onze keepster Nadine weerde zich prima en zorgde ervoor dat de stand ongewijzigd bleef, echter pal voor rust kon zij de 0-2 niet voorkomen.

Met wat wijzigingen in de rust waarbij Vera-Lynn zo diep als mogelijk ging spelen begon MSC voortvarend aan de 2e helft. Binnen 4 minuten leverde dit al resultaat op. Na een lange rush tekende Vera-Lynn de 1-2 aan. MSC bleef het betere van het spel houden en drukte Olde Veste steeds meer terug. De kansen waren echter niet aan MSC besteed want of de keeper of een veldspeler wisten de bal tegen te houden en zoals zo vaak als de ene partij niet scoort dan doet de andere dat wel. Met een goed uitgevoerde counter bracht Olde Veste halverwege de 2e helft de stand op 1-3. MSC gaf niet op, creëerde nog de nodige kansen maar alleen Thirza wist na goed doorzetten, kort voor tijd, de keepster van Olde Veste nog te passeren, 2-3.

De leider van Olde Veste gaf na de wedstrijd aan blij te zijn dat het afgelopen was waaruit blijkt dat er voor de ME vandaag meer in had gezeten.

a.s. zaterdag komt Steenwijk ME1 op bezoek. Met het veldspel en de juiste instelling zoals tegen Olde Veste moet er voor de ME wat te halen zijn.