Om deze plek halverwege de competitie al te bereiken moest er vandaag worden gewonnen van SVI E1. De mannen uit het Zwolse Ittersum stonden een puntje boven MSC E1. Winst was dus noodzakelijk. Gelukkig werden onze mannen extra geprikkeld na het lezen van het wedstrijdverslag van de vorige wedstrijd van SVI E1. Daarin keek men alvast vooruit naar de wedstrijd tegen MSC E1. SVI gaf aan een moeilijke wedstrijd te verwachten, want – zo schreef men – MSC E1 is misschien wel het beste amateurteam van de competitie.  Kijk, dat was een mooi haakje waaraan de trainer zijn voorbereiding kon ophangen. Het doel voor deze wedstrijd werd daarmee door de spelers vastgesteld op het wegnemen van de laatste restje twijfel bij de Zwollenaren. Na vandaag zouden ze duidelijk maken dat het woordje “misschien” in het vervolg weggelaten kon – nee, moest – worden. Vandaag zouden de mannen van MSC E1 laten zien dat ze inderdaad het beste amateurteam in deze competitie zijn.

Na een inspirerende wedstrijdbespreking van trainer  Arjan Bosschaart betraden de zwart-witten super gemotiveerd het veld. Vanaf de allereerste seconde zouden ze druk gaan zetten op de bal, ballen veroveren en dan spelen volgens het “ASD-principe”. ASD, zegt u? Inderdaad: ASD, Aannemen-Spelen-Doorbewegen. Moeilijker dan dat is voetbal niet. Je moet het als team alleen nog wel even doen. En dat deed MSC E1. Vanaf het eerste fluitsignaal van de even ervaren als goede scheidsrechter gaf MSC vol gas. De mannen in het lichtblauw en wit werden over het hele veld gejaagd. Geen seconde rust kregen ze en langer dan een seconde of tien achterelkaar waren ze niet in balbezit.

Nu doet MSC E1 wel vaker met de tegenstander, maar wat geweldig was om te zien was dat in balbezit het ASD-principe heel goed werd uitgevoerd. De stijgende lijn die vorige week tegen PEC Zwolle E1 is ingezet, werd bijna loodrecht naar boven doorgetrokken. Niemand stond stil, rust aan de bal, spelen als het kan, een actie als het moet. Het zag er prima uit. Er ontbrak eigenlijk maar één ding: goals. Bij rust was het namelijk maar 1-0 voor MSC E1. Maar, dat was wel een doelpunt dat dubbel had mogen tellen. Tim, één van onze kleinste spelers, kopte namelijk een strak voorgegeven corner van Julian van een metertje of 8 snoeihard in de kruising. Werkelijk een schitterende goal. Maar helaas dus de enige in de eerste helft. Iets meer scherpte voorin en een beetje meer overtuiging bij het afwerken hadden makkelijk tot een 4-0 voorsprong kunnen leiden. Nu stond het aan het begin van de tweede helft dus nog maar 1-0.

SVI E1 begon fanatiek aan de eerste helft en de eerste vijf minuten waren voor hen. In die korte periode kregen ze één levensgrote kans die door Stue met een goede reflex onschadelijk werd gemaakt. Heel goed keeperswerk dus! Dat schot was ook gelijk de enige bal die hij de hele wedstrijd op doel geschoten kreeg. Onder leiding van Peter stond de MSC-verdediging als een huis. De backs Nick, Kai – en later ook Tim en Mads –  gaven hun aanvallers ook geen ruimte en zorgden voor veel druk naar voren. Op het middenveld speelden Jason en Jeen sterk. Julian zou later de positie van Jason overnemen en speelde daar voortreffelijk. Voorin begonnen Julian, Mads en Jurjen. Beide J’s zorgden voor breedte en diepte in het aanvalsspel van MSC E1 en waren beiden – net als later in de wedstrijd Jason – zeer dreigend. Mads verzette in de punt veel werk en wist vaak in schietpositie te komen. Met z’n drieën bezorgden ze de SVI-defensie heel veel moeite.

Nadat Julian naar het middenveld was afgezakt, nam Romein zijn positie links voorin over. In nog maar zijn derde wedstrijd voor E1 speelde hij prima en bekroonde Romein zijn enorme inzet met een doelpunt. Hij reageerde als eerste toen weer zo’n goede corner van Julian door SVI E1 niet goed werd weggewerkt en prikte de bal leep achter de SVI-doelman. Daarmee werd het 2-0 voor MSC E1. Ook in de tweede helft hadden er nog wel een paar meer in gekund/gemogen/gemoeten* (*= doorhalen wat niet van toepassing is). Dat gebeurde echter niet, zodat de 2-0 van Romein de eindstand betekende.

Rest nog de tussenbalans. Die is ronduit positief. Haverwege de voorjaarsreeks hebben de mannen van Arjan en Michiel laten zien dat ze nog steeds beter worden. Niet alleen als team, maar zeker ook individueel. Dat verdient natuurlijk een geweldig compliment. Niet alleen voor de jongens, maar vooral ook voor de trainer. Met het “proces” zit het dus wel goed en afgelopen is het nog lang niet. Dat is in meer dan veilige handen bij Arjan.

De resultaten zijn ook prima. MSC E1 staat halverwege de competitie inderdaad derde achter PEC Zwolle E1 en FC Twente E1. De Zwollenaren versloegen de Tukkers vandaag met 4-2 en staan ongeslagen aan kop. MSC E1 wist in 7 wedstrijden 21 keer te scoren en maakte daarmee na Zwolle en Twente de meeste goals. Het aantal tegengoals bedraagt slechts 12. Dat betekent dat MSC E1 niet alleen de minst gepasseerde verdediging van de “amateurteams” heeft, maar zelfs PEC Zwolle E1 kreeg met 13 treffers meer goals tegen. Alleen FC Twente E1 deed het met 9 tegengoals (in zes wedstrijden) beter.

Volgende week gaat MSC E1 gewoon weer twee keer fanatiek trainen en dan begint het zaterdag 29 maart aan de tweede helft van de voorjaarsreeks met een uitwedstrijd tegen WHC E1. De derde uitwedstrijd op een rij. Als u MSC E1 weer eens op Ezinge aan het werk wilt zien – en dat is een zeer begrijpelijke wens – dan moet u nog even wachten tot zaterdag 5 april. Dan komt SVI E1 namelijk op bezoek bij het beste amateurteam uit de competitie.