Wim van Keulen is al vele jaren als ‘manager’ voor het team van de week actief. Enkele weken voor de wedstrijd de uitnodigingen versturen, spelers van de week uitloten, vragenlisten versturen, weer terugkrijgen, er een verhaaltje van maken en vervolgens de organisatie naar de wedstrijd.

Op de wedstrijddag ontvangt hij spelers, broertjes, zusjes, vader, moeder, opa’s, oma’s, etc. etc. Elke thuiswedstrijd van MSC weer. Een keer of vijf heb ik het als leider van een pupillenteam mogen meemaken, en al veel vaker als toeschouwer bekeken. De instructies vooraf, de gespannen koppies van de jongste pupillen, voor het eerst met de grote mannen op het grote veld. Warming-up, aftrap, scheidsrechter vooraf instrueren. Het aantal patatjes tellen. En dan de penaltybokaal tijdens de pauze. Tegen de echte keeper van MSC! Net naast, recht door het midden en soms mooi in de hoek. Wim roept de namen op en noteert de scores. Wie is de winnaar? Op naar de patat! Liever een tosti? Wim regelt t. Ranja erbij, broertjes, zusjes ook patat.

En natuurlijk. Het hoort bij je rol als vrijwilliger. En ja, het zal voor Wim ook een zeker automatisme worden als je inmiddels honderden E en F-teams op zondagmiddag een geweldige ervaring hebt op laten doen. Maar de manier waarop hij elke keer de jongens en meisjes weer weet te enthousiasmeren… Een beetje nuchter, een beetje humor….  Ik wil mede namens andere trainers, leiders, ouders en uiteraard de jongens en meisjes zelf Wim op een voetstuk plaatsen en danken voor de leuke zondagmiddagen! Voor mij een lintje waard.

Wilfred Hilbers,

trainer en leider MSC F3