Hoe was je jeugd?
Toen Yves 4 jaar was is het gezin Heskamp verhuist naar Avignon (Frankrijk). Yves zijn vader was profvoetballer en werd bij Olympique Avignon binnen gehaald. Waarschijnlijk is in deze tijd al zijn voorliefde voor Frankrijk ontstaan. Na de tijd in Frankrijk kwam het gezin terug naar Nederland. Eerst nog twee jaar in Zwolle maar vanaf zijn achtste jaar kwamen ze in Meppel. Yves genoot zijn lagere schooltijd op de Vrije School in Meppel Hoe kan het ook anders maar in zijn vrije tijd was hij altijd aan het voetballen. Als er maar ergens een situatie was om met de bal te spelen dan gebeurde dat ook.
Na de LEAO afgemaakt te hebben ging Yves naar de MBO / Scheepvaartschool in Rotterdam, richting baggersector. Waarschijnlijk komt dit ook voort uit de genen want in zijn familie hebben veel mensen met de scheepvaart te maken.

Daarna?
Zijn eerste echte baan, op 19-jarige leeftijd, was bij Ballast Nedam. Na een jaar ging Yves naar Denia (Spanje) alwaar hij via zijn broer Alain in de horeca terecht is gekomen. Na één seizoen in Spanje kwam hij terug naar Nederland. Via Amsterdam, 1 jaar, naar Den Haag alwaar hij 3 jaar voor een incassobureau heeft gewerkt. Op zijn 25e werd dochter Renee in Den Haag geboren. Na nog een periode op Gran Ganaria te hebben vertoeft kwamen ze terug naar Nederland. In Wanneperveen werd een huisje gevonden.
Buitenom zijn werkzaamheden loopt, tot op de dag van vandaag, voetbal als een rode draad door zijn leven. Als speler was Yves vrij hoog actief, heeft o.a gevoetbald bij Spakenburg, SC Genemuiden, Be Quick en natuurlijk MSC alwaar hij als klein jongetje ook begonnen is, alhoewel hij in zijn jeugd meer bij FC Meppel heeft gespeeld. Negen jaar geleden speelde hij nog in de hoofdmacht van MSC. Uit deze periode dankt hij ook zijn huidige baan bij Antaris. (destijds hoofdsponsor MSC-Antaris)

Hoe ben je bij MSC gekomen?
Via mijn vader ben ik als klein jongetje bij MSC gekomen, Herman speelde hier vroeger ook. Negen jaar ben ik weer terug gekomen om in het eerste te gaan spelen

Hobby’s
Uiteraard is voetbal een grote hobby. Daarnaast is hij geïnteresseerd in alle sporten en volgt ze ook.
Waarschijnlijk vanuit Frankrijk heeft hij een grote voorkeur voor wijn. In zijn woonhuis staat een speciale koelkast om de wijnen op temperatuur te houden, “een ander heeft een koelkast met bier, ik met wijn”.
Samen met zijn Anja en dochter Renee uit eten gaan is ook een hele leuke bezigheid.

Vakantie
Zijn ideale vakantie ligt ’s zomers in, hoe kan het ook anders, Frankrijk. Volgens Yves zijn er nog zoveel mooie plekjes in Frankrijk die hij nog niet ontdekt heeft. Frankrijk vindt Yves een bijzonder mooi land waar hij heerlijk van zijn welverdiende vakantie kan genieten Als het even kan wil hij in de winter graag gaan skiën.

Ambities / Doelen
Het trainersvak heeft zijn grote interesse. ‘Heerlijk om je kennis en kunde te kunnen overbrengen”. Yves houdt er wel van om met kwaliteit te werken, dus mensen die dolgraag willen !!!
Een ander doel van Yves is om ooit nog eens trainer te gaan worden in het buitenland. “Ik ben beslist geen assistent, ik wil graag zelf de touwtjes in handen houden en zou dit in de toekomst eens in het buitenland willen laten zien”.

Doelen MSC
Op dit moment beleeft hij veel plezier aan het zaterdag 1-team. “Samen met de staf hebben we er toch een mooi product neer gezet, iets waar ik best wel trots op ben”. Zaterdag 1 is een fantastische tussenstop voor de jongeren die na de A-periode de overstap naar de senioren kunnen maken. De stap naar zondag 1 is veel te groot vandaar dat met succes gekozen is voor een MSC Zaterdag 1.
Yves voorziet dat het zondag voetbal steeds verder afslankt en dat er over een x aantal jaren er niet meer gevoetbald wordt op zondag.
Verder wil Yves het huidige zittende bestuur een pluim geven. Ondanks alle kritiek die ze te verwerken hebben gekregen zijn ze goed bezig. Er is dit seizoen weer een A-elftal op de been, er is een zaterdag 1 prestatieteam neer gezet, dat is toch zeker ook de verdienste van het bestuur. “Natuurlijk, waar gehakt wordt vallen spaanders, dat weet ik ook, maar als we positief blijven en daar ook veel meer aandacht aan schenken komt het goed”. Yves spreekt de hoop uit dat de jeugd zich naar de toekomst gaat manifesteren, dat kan alleen maar door hard te blijven trainen, dan werpt het vanzelf vruchten af.