Beste Jan,
Ik zat dinsdag in de schouwburg toen jij tijdens een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd werd als burgemeester van Meppel. Leuke bijeenkomst was het, en wat hebben we gelachen om de grappen en grollen die bijna alle sprekers maakten over Wim’s favoriete vrijetijdsbesteding hé? Deze Wim, die overigens erg zuur keek toen hij het ambtsketen moest afstaan, vertelde ons dat jij een aanhanger bent van Feyenoord. Dat geeft niet, daar kun jij ook niets aan doen. Je bent een voetballiefhebber en dat vind ik belangrijker.
Jij vertelde in je maiden speech dat je al regelmatig in Meppel bent geweest om alvast kennis te maken. Je hebt gesproken met diverse vertegenwoordigers uit onze samenleving en bracht een bezoek aan onder andere de brandweer. Heeft iemand je tijdens die kennismaking ook iets verteld over het Meppeler voetbal? Ik denk het niet.
Jij bent als liefhebber de afgelopen jaren, toen je wethouder was in Dronten, flink verwend met een zaterdaghoofdklasser. Nu wil het toeval dat een vriendje van mij daar ook voetbalt, en die vertelde mij dat de gemeente Dronten altijd zo lief is voor deze club in de polderstad. Hij kan het weten want zijn vader zit in het bestuur en die verteld hem wel eens het een en ander. Zo schijnen de huren van kleedkamers niet onnodig verhoogd te worden en mag er altijd getraind worden op velden die er ook nog eens goed bij liggen. En aan ruimte geen gebrek in de polder, dus er zijn genoeg voetbalvelden. Dat klinkt mij dan als muziek in de oren. Zo kan het dus blijkbaar ook.
Om Meppel nog beter te leren kennen heb jij de bewoners opgeroepen bijeenkomsten te organiseren waarvoor ze jou en eventueel Johanna mogen uitnodigen. Bij ons vinden dagelijks bijeenkomsten plaats. Dus Jan, bij deze: kom eens langs dan vertel ik je uitgebreid over onze ervaringen met de gemeente. Drinken we daarbij een lekker biertje. Oh, en neem Wim dan ook maar mee.

Danny