Nog net geen aandacht voor MSC-Amslod in La Gazzetta dello Sport, maar de regionale media had wel aandacht voor het trainingskamp dat de eerste zondagselectie van MSC-Amslod de afgelopen dagen had belegd in Porlezza en Menaggio. Vandaag verscheen er op de sportpagina van de Lombardijnse krant het volgende artikel:

De vertaling:
Nederlanders in Porlezza en Menaggio om te trainen

Veel mensen zullen zich de laatste dagen in het voorbijgaan van het sportveld van Menaggio, afegvraagd hebben wie die jongens waren met een buitenlands accent die daar ondanks de hitte dagelijkse aan het trainen waren.
Het was het MSC Meppel, een Nederlands team dat speelt in de hoofdklasse, (onze D). We zijn erg benieuwd hoe hun verhaal is verweven met het Comomeer. Een manager van de Nederlandse sportclub die al verschillende zomers in Porlezza heeft doorgebracht, is zo dol op de streek dat hij het hele team een zomerverblijf voorstelde tussen de Porlezzese en de ‘Bombonera’, de onlangs gerenoveerde historische wal. De jongens en het management vestigden zich vanaf 28 juni op de camping van Porlezza gevestigd en reisden elke dag naar Menaggio om te trainen. Voor de Meppeler voetballers een unieke kans om te trainen op een prachtig veld met een adembenemend uitzicht. We hopen dat de Nederlandse voetballers de stad ver over de grens bekend zullen maken.