Vriend Sport en Fashion en Jan Bralten Sport in Stijl openen zaterdag samen een nieuwe winkel in de Hoofdstraat, genaamd VriendBralten Sport. „De sportcollecties van de twee winkels worden samengevoegd en vormen één grote nieuwe sportzaak”, zo zegt Jeroen Vriend.

De winkel komt in het voorste gedeelte van het pand van Bralten te zitten, aan de kant van de Hoofdstraat. In de achterzijde blijft Jan Bralten Sport in Stijl gevestigd. De winkel is dus in tweeën gesplitst. Er wordt nog druk ‘verhuisd’. Dozen met spullen van Vriend, die zijn winkel een paar meter verderop heeft, worden in de nieuwe zaak gezet. De kleur van de rekken zal herkenbaar zijn voor veel mensen: het is dezelfde kleur groen als Vriend in zijn winkel heeft. „Er komt één adres voor alle sportverenigingen en sporters uit de wijde regio”, vertelt Bralten over de nieuwe zaak. „Samen maken we elkaar sterker. We halen alle ruis eruit.”

Uitgebreidere collecties

Junior Bralten wil in de achterzijde van het pand zich ‘s winters specialiseren in de wintersport en ‘s zomers in het wandelen, outdoor, en het beachsport-gedeelte. Vriend daarentegen gaat in het pand waar hij nu zit, zich meer richten op de sportmode. Meer sneakers bijvoorbeeld. De naam van de winkel verandert naar Vriend Sportfashion. „Wij kunnen zo allebei flink onze collectie uitbreiden en filteren de sport eruit”, concludeert Vriend. „Samen komen we tot één groot en goed sportassortiment voor de nieuwe winkel”, vult Bralten aan. „We kiezen bewust voor specialisatie. Dat is voor de toekomst heel belangrijk.”

Jeroen Vriend: „Het doel is een familiaire winkel. Er staat een nieuw verkoopteam klaar. Door de specialisatie zorg je voor meer kennis naar de klant toe – een betere service. Zo kunnen we de klanten coachen naar het juiste artikel. En het moet ook gewoon gezellig worden om bij ons te winkelen.”

De winkels Jan Bralten Sport in Stijl als Vriend Sport en Fashion blijven gewoon bestaan.

Bron tekst: www.meppelercourant.nl