Vorig jaar werden er al een aantal nieuwe spectaculaire regels geïntroduceerd en het deelnemersveld was zwaarder dan ooit. Dit jaar zullen er in plaats van 18, 21 teams aan de start verschijnen waaronder ploegen uit de topklasse en hoofdklasse, maar ook teams uit de regio zullen gaan deelnemen. Voor veel verenigingen is het Jan Bralten Intersport Futsal Toernooi zeer lucratief want de prijzenpot is gevuld met meer dan € 4.000,- en met slechts 1 voorronde is de finalepoule te bereiken.

De winnaar gaat naar huis met minimaal een bedrag van € 1.750,- maar kan dit zelfs uitbreiden tot € 2.250,-. Kortom, het Jan Bralten Intersport Futsal Toernooi is de kortste weg naar een grote prijs maar daarentegen zwaar bezet. Volgende week maandag wordt de poule-indeling bekend en de data zijn 22, 27, 28 en de finaleavond op 29 december. In eerste instantie zou de finale op de 30 december gespeeld worden maar door bekerverplichtingen van basketvereniging Red Giants is de datum verzet.

Damestoernooi

Gloednieuw is het damestoernooi. De organisatie heeft gemeend om de snelst groeiende sport ook in de zaal een kans te geven. Op donderdag 23 december is het “ladiesnight” in Meppel en 8 sterke teams komen tegen elkaar uit zoals bijvoorbeeld FC Zwolle, HZVV en MSC. De eerste prijs is € 500,- en ook de finale wordt op dezelfde avond gespeeld. “het is voor eerst dat wij dit organiseren dus ook een echte proef. Indien dit succesvol wordt zullen wij proberen om dit volgend jaar uit te breiden om er tijdens ons 25 jarig jubileum naast de heren ook voor de dames een spektakel van te maken” aldus Guido Broers.
Het toernooi wordt gespeeld in Sporthal Het Vledder te Meppel en begint elke avond om 18.00 uur.
Poule A

22-12

FC Meppel

Ruinerwold

Rouveen

Havelte

HZVV

Olde Veste

Hoogeveen

Poule B

27-12

MSC

Hodo

Veno

SVN ’69

ONB

Rolder Boys

Flevo Boys

Poule C

28-12

Alcides

Wacker Van Dijk

Olyphia

Staphorst

WKE

Dio Groningen

Oranje Zwart

Finale

29-12