Na de laatste, acht uur durende operatie in Nijmegen, in een poging zijn fragiele gehoor te herstellen, leek het probleem eindelijk de wereld uit. Tijdens de bekerwedstrijd tegen vv Heerenveen kreeg Muis onlangs echter een vuist van de Friese keeper tegen zijn hoofd. Hij was daarna verdwaasd en groggy, maar speelde desondanks door. In de slotfase ontving Muis tweemaal een gele en dus een rode kaart en bleek hij de film kwijt te zijn. Wat nog meer bleek: door de clash met de Heerenveense goalie is Jarno Muis terug bij af.

‘Ik heb in mijn leven al tien operaties ondergaan. Dieper in mijn hoofd, tegen de hersenen aan, zit continu een ontsteking. Deze zorgt voor een waterige, onprettig geurende afscheiding’, stelt de 22-jarige Steenwijker. Negenmaal werden de holtes in zijn gehoor verwijd, hetgeen erin heeft geresulteerd dat Muis’ gehoorgang een groot gat is geworden. Tijdens de laatste operatie werden – met behulp van stukjes schedel – de bochten en gangetjes in het stelsel gereconstrueerd, in een ultieme poging de oorontsteking tot stoppen te brengen. Dit lukte wonderwel, waarna het tegen vv Heerenveen wederom misging: ‘Het leek allemaal positief. De ontsteking was weg en ik had weer een normale gehoorgang. Nu is het afwachten hoe het oor op deze klap reageert, de ontsteking is in ieder geval weggebleven.’

Zes maanden moet Muis de voetbalschoenen nu dus in de kast laten staan. Duels zijn uit den boze, om eventuele schade aan de hersenen te voorkomen. Het vuil hoopt zich op tegen z’n brein en kan druk op de hersenen veroorzaken. ‘Dat is het ergste. Ik lééf voor voetbal en vind dit verschrikkelijk. Uiteraard is je gezondheid het belangrijkste, maar dit is een gigantische tegenvaller. Over zes maanden gaan we weer naar Nijmegen, om te zien of het lichaam zichzelf herstelt of dat er wederom een operatie nodig is’, klinkt het evenwel nuchter.

Bron tekst en foto: www.meppelercourant.nl