(Bron: www.meppelercourant.nl)

In navolging van de strijd om de Meppel Cup voor senioren wordt dit jaar ook een toernooi gehouden voor de jeugd van de gemeente Meppel. Alcides, MSC, FC Meppel en SVN’69 komen op drie vaste avonden in mei met alle standaardlftallen in toernooivorm tegen elkaar in actie. `Wij willen hierdoor het jeugdvoetbal in de gemeente Meppel promoten’, vertelt Albert Schuurman.
De Nijevener, zelf jeugdbestuurder van SVN’69, maakt deel uit van de commissie die de voorbereidingen treft. `Het is belangrijk dat de voetbaljeugd aan zijn trekken komt. Niet het verenigingsbelang staat voorop, maar het plezier voor iedereen’.
De jeugdbesturen van alle vier voetbalclubs uit de gemeente Meppel zijn blij met het initiatief. De wedstrijden worden afgewerkt op de velden in Meppel en Nijeveen. Alle standaardelftallen van F1 t/m A1 namen aan het evenement deel. Het betreft zo’n 24 elftallen, wat neerkomt op ruim 250 jeugdvoetballers.

Om de onderlinge krachtsverschillen zo klein mogelijk te houden bestaan de selecties van Alcides, MSC en FC Meppel uit spelers, die volgend seizoen deel uitmaken van het betreffende team. Voor SVN’69 is een uitzondering gemaakt. De Nijeveners spelen met de teams die dit seizoen in competitieverband zijn uitgekomen.

De club die in totaal de meeste punten met zijn teams weet te vergaren wint de Meppeler Jeugdcup. Alle verenigingsteams spelen in een mini-toernooi tegen elkaar. In de jeugdcommissie hebben zeven vertegenwoordigers zitting. Voor Alcides is dat Peter Takens, voor MSC John Tanalepy, voor FC Meppel Geert Veenstra en Dick Tepper en voor SVN’69 Laura Timmerman, Jennet van Dijk en Albert Schuurman.

De wedstrijden worden gehouden op de woensdagavonden 10, 17 en 24 mei. De E-en F-pupillen beginnen om 18.30 uur, de overige teams om 19.00 uur.