Maar liefst 160 M.S.C.-pupillen en begeleiders hebben maandag 19 april op uitnodiging van SC Heerenveen een wedstrijd bijgewoond tussen Jong Heerenveen en Jong PSV in het enige echte Abe Lenstra-stadion. Het was voor de jongste leden van de club een fantastische ervaring.
Zo nu en dan schrijft SC Heerenveen amateurverenigingen uit de nabije omgeving aan om een wedstrijd bij te wonen van Jong Heerenveen. Een aanbod dat M.S.C.-Datell niet kon afslaan natuurlijk. De animo binnen de vereniging was dan ook enorm groot. Temeer omdat de tegenstander dit keer Jong PSV was. De F-, E- en D-pupillen van M.S.C. gaven zich dan ook massaal op. Het vervoer van en naar het stadion was ook geen probleem. Veel ouders, trainers en leiders boden hun medewerking aan.
Het was een mooi gezicht: 160 M.S.C.’ers in één vak in het Abe Lenstra-stadion. En M.S.C.-Datell was niet de enige club die van deze aanbieding gebruik had gemaakt. Het stadion was goed gevuld met rond de 5.000 toeschouwers, veelal jeugdleden van amateurverenigingen.
Ook de ontvangst was helemaal gericht op de kids. Ze werden speciaal welkom geheten en er werden spelletjes met het jonge publiek gedaan. Iedereen werd helemaal klaargestoomd voor de aankomende wedstrijd. Er heerste een hele fijne en gezellige sfeer in het stadion.
In de wedstrijd waarbij voor Jong Heerenveen veel op het spel stond heeft de thuisclub twee kostbare punten verspeeld. De ploeg van trainer Jan de Jonge kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Eén gelukje: ook directe tegenstanders Ajax en Feyenoord verspeelden punten.
Heerenveen speelde tegen PSV één van zijn mindere wedstrijden. De thuisclub kwam op voorsprong door een kopbal van Antonio Correia. Nog voor rust kwam PSV, dat in Vonlanthen de grote uitblinker had, weer op gelijke hoogte.
In de 66e minuut nam Heerenveen opnieuw een voorsprong door een doelpunt van invaller Manu Dagher. PSV reageerde echter onmiddellijk, want de Eindhovenaren scoorden vanaf de aftrap nog in diezelfde 66e minuut de 2-2. Heerenveen speelde het laatste half uur met tien man, omdat Paul de Lange twee maal geel kreeg en mocht douchen.
Een ware belevenis was deze avond voor de pupillen van M.S.C.-Datell. En zeker voor herhaling vatbaar. M.S.C.-Datell dankt allereerst Herry Huberts en Roel Kalsbeek van de activiteitencomissie, maar ook de ouders, trainers en leiders voor hun medewerking.