’s Morgens om 10 uur werd er gestart met een toernooi voor de E- en F-pupillen. Er werd gespeeld op 3 velden. In totaal deden hier 10 teams aan mee. Winnaar bij de F-pupillen werd Ajax met Hidde Bakker, Floris Nijhuis, Jason Gelmers, Jesse Bakker, Sander v/d Veen en leider Michiel Gelmers. Zij kregen de gouden medaille. Tweede werd FC Twente en derde PSV. Bij de E-pupillen ging FC Emmen er met de hoofdprijs vandoor (Youri Krikken, Remco van Keulen, Daan Stokvis, Jeroen Morsink, Bart Wiegemink, Robbert de Bruin en leiders de Bruin en Morsink). Een zilveren medaille was er voor het team van FC Zwolle en brons voor Go Ahead Eagles. Michael Kuiers kreeg de “pechvogelprijs” (een bal met handtekeningen van Ajaxspelers erop, geschonken door Jan Maas).

Om één uur ’s middags ging het D-pupillentoernooi van start. Er werd gespeeld met 6 teams over de gehele zaal.
Om half vier werd de spannende finale gespeeld en het team van Real Madrid bleek uiteindelijk (na strafschoppen) de sterkste te zijn. Dus er was een medaille voor Lars Padding, Sam Kamphuis, Ayleen Reith, Stijn v/d Belt, Luuk Schaafsma, Cas Slurink en leider Roeland Heslinga. Er waren ook nog een aantal individuele prijzen te verdienen.
Een beker voor de beste toernooikeeper kreeg Willem-Jan Webbink. Beste toernooispeler werd Lars Padding en een beker voor de “speler-met-stip” kreeg Sam Kamphuis.
Het toernooi met de C-junioren ging om ongeveer kwart voor vier ’s middags van start. Er hadden zich voor deze categorie 26 spelers opgegeven. Er werd gespeeld met 5 teams. Tegen kwart vóór zes werd het team van Manchester United in het zonnetje gezet. Zij werden winnaar van het toernooi. In dit team speelden Yannick Jol, Jille Ganzinga, Alex Ruinen, Huub van Kampen en Frank Mol. In deze C-categorie werd Yannick Jol gekozen tot beste toernooispeler, werd Ewout Knol ondanks zijn vervelende blessure toch beste toernooikeeper en kreeg Karin Bouwman een echte aanmoedigingsprijs: zij werd speler met stip!
Om 6 uur ’s avonds werd het MSC Zaalvoetbaltoernooi afgesloten met het toernooi voor de A- en B-spelers. Er werd gespeeld in 2 poules met in totaal 6 teams.Na een spannende finale en wederom na strafschoppen werd het team van Nederland winnaar. Yannick Jol, Ruben Huisman, Bastiaan Kah, Jeroen Edelijn en René Koezen kregen hiervoor “goud”. Ook voor deze categorie waren er weer drie bekers te winnen. Beste toernooikeeper (met stip!) werd Tim Veenema, een aanmoedigingsprijs kreeg Chris Elpenhof en beste toernooispeler werd uiteindelijk Roy Fleming! Om kwart voor 9 werd het toernooi afgesloten, werden alle medewerkers, begeleiders, scheidsrechters e.a. bedankt voor hun inzet tijdens deze toernooidag. De familie Wijntjes( wedstrijdsecretariaat), de familie Brouwer (sporthal) en Roel Kalsbeek (activiteitencoordinator) werden nog in de bloemetjes gezet. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst…………..deze “slogan” past precies bij een groeiend aantal jeugdspelers van MSC die zich iedere keer weer inzetten bij het scheidsrechtergebeuren! Ook afgelopen zondag waren ze er weer. Mark Lakerveld, Jille Ganzinga, René Koezen, Fabian v/h Zandt, Bart Wuyster, Ruben Huisman, Wessel Steenhuisen en……onze special guest Ezau Warkor! Ook jullie bedankt voor de medewerking! Tot slot bedanken we de supportersvereniging van onze club MSC nog voor de financiële ondersteuning van het gehele gebeuren!
 
foto’s Kees Veelo
(Aparte fotoreportages vd winnaars volgen, A/B vandaag en C/D en E/F morgen)