Meppel, 22 oktober 2018

Beste MSC’ers,

Komende zaterdag  27 oktober 2018 is het weer zover: de Meppeler stadsderby. De eerste zondag-elftallen van MSC-Amslod en Alcides treffen elkaar sinds 1962 voor de 37e keer in competitieverband. Van de 36 voorgaande wedstrijden wist Alcides er maar 7 te winnen en MSC een keer zoveel: 14. Qua puntenaantal ontlopen de ploegen elkaar dit seizoen nog niet zoveel. Uit 8 wedstrijden heeft MSC tot nu toe 11 punten verzameld en Alcides één puntje minder: 10.

MSC heeft de laatste drie wedstrijden gewonnen en zal natuurlijk deze mooie serie een vervolg willen geven met een zege in de stadsderby. En natuurlijk wil ook Alcides gewoon de punten thuis houden. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een mooie en spannende pot voetbal. De eerste stadsderby van dit seizoen wordt gespeeld op het terrein van Alcides en begint om 19.00 uur.

Gratis toegang MSC-jeugd

De jeugd van MSC heeft zaterdag gratis toegang tot de derby. Daar is echter wel een voorwaarde aan verbonden: de jeugd moet als één groep en onder begeleiding van maximaal vijf begeleiders naar binnen. Daarom het volgende: wie gratis de derby wil bezoeken verzamelt zich tussen 18.15 en 18.30 uur op het asfalt voor het clubhuis van Alcides (tussen het hoofdveld en de velden 2 en 3). Dan gaan we daarna als één groep naar binnen. Ouders die de wedstrijd ook willen bezoeken, kunnen bij de hoofdentree een entreekaartje kopen.

Oproep

Een aantal MSC’ers heeft gezorgd voor wat extra sfeer. Oproep aan onze jeugdleden is om zoveel mogelijk in je blauwe MSC-trainingspak of in je MSC-shirt naar de stadsderby te komen. We proberen ons zoveel mogelijk als één groep langs het veld te verzamelen. Het handigste is dit te doen op de  voor MSC-aanvallende zijde op de  bult aan de overzijde van de tribune. Heb je een trommel, toeter, vlag of spandoek? Neem gerust mee. We gaan zoveel mogelijk lawaai maken om onze jongens aan te moedigen naar de 15e zege op Alcides. Natuurlijk zijn ook alle volwassen leden en andere MSC-sympathisanten van harte welkom om bij de MSC-supporters te komen staan !

Nog wel een klein verzoek: Voetbal is emotie en in het vuur van het spel wordt er wel eens wat geroepen. Laten wij ons zaterdag zowel in woord en gebaar gedragen en laat zien dat wij MSC zijn: Sportief & Spraakmakend!

Let op: het afsteken van vuurwerk is door de KNVB verboden. Wie toch rond het hoofdveld, binnen de omheining vuurwerk afsteekt loopt de kans om van het sportpark gestuurd te worden. Ook de boete die de vereniging ontvangt wordt dan op de dader(s) verhaald.

KOM MET JE TEAMGENOTEN NAAR DE DERBY ALCIDES – MSC !! TOT ZATERDAG !!

Vragen? Bel Arjan Jonkers (06-31919396) of stuur een e-mail naar info@mscmeppel.nl