Op woensdag 20 oktober hebben Jan Willem Reinderink, Jeffrey de Ruiter, Erik Holterman, Sybren Kwint, Max Steendam en Melvin van Tiel namens M.S.C.-Datell deelgenomen aan een keeperspromotiedag bij voetbalvereniging HZVV in Hoogeveen. De dag stond onder de algemene leiding van Gerrie van Eijk. Hij werd daarin ondersteund door de jeugdleiders van HZVV en spelers van de BVO Emmen. Gerrie van Eijk is prof-keeperstrainer geweest van verschillende voetbalclubs, o.a. De Graafschap, Telstar, NEC, Go Ahead Eagles, Sundowns FC (Zuid-Afrika) en Aberdeen (Schotland). Daarnaast heeft hij een WK meegemaakt als keeperstrainer van het nationale elftal van Nigeria.
Om 9.00 uur werd de dag geopend door Van Eijk zelf. De keepers waren gedurende de ochtend druk in de weer met een keepervaardigheidscircuit met tal van oefenvormen. Er werd hard gewerkt en de jongens en meiden hadden er veel plezier in! Tussen de middag konden de deelnemers gebruik maken van een prima lunch, bestaande uit soep, brood en drinken. Er werd een video vertoond van de oefeningen die op het veld later werden uitgevoerd.
Het middagprogramma bestond uit wederom een warming-up en daarna verschillende oefeningen met doeltjes erbij. Tussendoor werden er demonstraties gegeven en konden de spelers zelf ook laten zien wat ze in huis hadden. Vooral het 1 tegen 1 op een klein veld met twee doeltjes was een prachtige oefening voor de keepers. Het competitie-element bij deze oefenvorm bracht veel spanning teweeg bij de spelers. En dat was een genot om naar te kijken.
De jongens van M.S.C.-Datell hebben deze dag genoten en hebben zich prima gepresenteerd. De regen gedurende de middag deerde hen niet. Je bent uiteindelijk een keeper of niet!