Sinds vorige week is Meppel weer een groot aantal gediplomeerde jeugdvoetbaltrainers rijker. De afgelopen maanden volgden trainers van MSC-Amslod, Alcides en FC Meppel de KNVB-opleiding Jeugdvoetbal Trainer-Coach (JVTC). Afgelopen vrijdag was de diplomeringsavond en mochten nagenoeg alle cursisten het begeerde certificaat in ontvangst nemen.
‘Een mooi resultaat wederom’, aldus Henk Niestijl, Organisatorisch Hoofd Jeugdopleiding van MSC-Amslod. ‘De JVTC-cursus is elk jaar weer een feest en een voorbeeld van goede samenwerking.’ De Meppeler verenigingen bundelen hun krachten bij de organisatie van deze opleiding en worden hierin gefaciliteerd door de KNVB.

De avond wordt iedere keer in een ander clubhuis gehouden en de cursisten verzorgen trainingen voor elkaars jeugdspelers. Samenwerken en van elkaar leren staat centraal. De cursus legt de nadruk op het bieden van structuur en het creëren van een optimale (voetbal)leeromgeving.
Niestijl: ‘De vraag was dit jaar groot om vanuit deze cursus door te stromen naar een vervolgopleiding van de KNVB. Enthousiasme genoeg dus! En fijn ook om te constateren dat de onderlinge samenwerking zo soepel verloopt. Zeker nu de hoofdbesturen van de drie clubs onlangs een vervolgstap hebben gezet in het onderzoek naar samenwerkingsintensivering.’

Onze felicitaties gaan naar alle geslaagden en speciaal naar de geslaagden van MSC-Amslod: op de foto achter v.l.n.r. Bas Kasten, Marjan Snoeyenbos, Martin van der Sommen, Henk Niestijl, Marius van Dijk, Marc Ottens. Voor v.l.n.r. Stephan Nanninga, Luca Broers en Jael Tanalepy. Op de foto ontbreekt Sucattin Ata.