Op 5 november jl. was de ‘clash’ tussen MSC en De Blesse. De strijd ging lange tijd gelijk op, maar bij de rust stond MSC JO13-4 toch met 1-0 voor. Pas in de tweede helft kon het goede verzet van De Blesse JO13-1 worden gebroken en liep MSC uit naar een 7-1 zege.  Normaal gesproken zou dit de beslissing zijn, maar De Blesse bleef een geduchte concurrent om rekening mee te houden.
Dat bleek ook de volgende wedstrijd, zowel MSC als De Blesse won deze wedstrijd: 4-0 om 11-0. Op doelsaldo kon MSC JO13-4 het dus niet laten aankomen.
Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer 3 in de competitie: SVN’69 JO13-2. In de beker hadden wij dit team al met 15-1 verslagen, dus normaal gesproken zou dat moeten lukken.
Nadat de scheidsrechter had gefloten begonnen onze jongens voortvarend aan de wedstrijd. De ene na de andere mooie en vloeiende aanval werd opgezet en de boys speelden goed samen. Echter wilde het eerste doelpunt maar niet vallen. Ballen gingen nét naast of nét over.
Een paar minuten voor de rust kwam SVN’69 voor het eerst over de middellijn en verdienden zij een hoekschop. En zoals zo vaak in het voetbal: wanneer de bal er aan de ene kant niet in wil, valt het doelpunt aan de andere kant. De spelers van MSC JO13-4 waren niet scherp bij de hoekschop en ineens lag de bal bij ons in het netje: 1-0 achter! Al snel na de tegentreffer klonk het rustsignaal en hadden Lars en Pepijn een aantal minuten om de jongens van JO13-4 weer op te peppen.
De start van de tweede helft ging net zoals de eerste helft: MSC was de bovenliggende partij en overklaste SVN’69 volledig. De MSC spelers wisten elkaar en het houtwerk goed te vinden, maar de bal wilde maar niet in het doel van SVN’69. Werkte de spanning onze jongens toch teveel tegen?
Na plusminus 10 minuten kwam SVN’69 voor de tweede keer over de middellijn en je gelooft het niet, voor de 2e keer wist SVN’69 geheel tegen de verhouding in te scoren. In plaats van 10-0 voor stond MSC JO13-4 met 2-0 achter! Op de reservebank rolden de eerste waterlanders, maar Lars en Pepijn hielden de moed er goed in: “jongens, blijf rustig, ga gewoon zo door, het kan nog steeds!”.
Met een paar kleine omzettingen werd SVN’69 verder onder druk gezet, bleven de kansen komen maar verstreken de minuten. Pas 8 minuten voor tijd kwam eindelijk het eerste maar oh zo verdiende doelpunt voor onze jongens: Etienne scoorde op prachtige wijze de 2-1.
De bal werd direct door onze jongens mee teruggenomen en klaar gelegd voor de aftrap. Tekenend voor de vastberadenheid van onze boys en het vertrouwen in een goede afloop.
De laatste minuten van de wedstrijd verdedigde SVN’69 met hand en tand de krappe voorsprong, maar weigerden de jongens van JO13-4 onterecht te verliezen en zo het kampioenschap te verspelen. Twee minuten voor tijd maakte een speler van SVN’69 hands en kreeg MSC een strafschop. “IJskonijn” Finn had de zenuwen goed in bedwang en schoot de penalty feilloos binnen: 2-2! Groot was de opluchting en de vreugde bij onze spelers (en trainers).
De laatste minuten werden schadevrij uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal was MSC JO13-4 verdiend en ongeslagen kampioen!

Van harte gefeliciteerd, jongens! Een geweldige prestatie en diep respect dat jullie tot de laatste seconde voor het kampioenschap hebben geknokt.